Bărbat condamnat la 9 ani de închisoare pentru omorul din Băcioi

 

Prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, din 28 noiembrie 2022, un bărbat în vârstă de 38 de ani, a fost condamnat la închisoare pe un termen de 9 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis, pentru comiterea infracțiunii de omor.

Așadar, potrivit actului de învinuire, bărbatul este acuzat că, la data de 18 decembrie 2021, aproximativ la ora 22:20, aflându-se în stradă, în comuna Băcioi, fiind în stare de ebrietate alcoolică, din motive de răzbunare, folosind o armă de foc deținută în mod legal, a efectuat patru împușcături în direcția victimei, care a fost un bărbat de 39 de ani, cauzându-i ultimului potrivit concluziei raportului de expertiză mai multe răni, inclusiv la cap, braț și torace, care au dus la deces.

Inculpatul și-a recunoscut vinovăția în săvârșirea faptelor de care a fost acuzat.
În privința inculpatului a fost menținută măsura preventivă sub formă de arest preventiv până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Total
0
Shares
Total
0
Share