Social

Bărbat urmărit internațional de autoritățile din SUA, prins în București. Faptele de care este acuzat

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un bărbat dat în urmărire internaţională de autorităţile americane pentru că ar fi folosit dispozitive de înregistrare instalate la ATM-uri a fost prins de poliţiştii din Capitală, marţi, individul fiind reţinut pentru 24 de ore, conform unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Poliţiştii Serviciului Urmăriri din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale a Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) au depistat un bărbat, care era urmărit la nivel internaţional pentru săvârşirea infracţiunilor de conspiraţie la comiterea de fraudă cu dispozitive de acces, conspiraţie la comiterea de fraudă prin cablu, fraudă bancară şi furt calificat de identitate, scrie MEDIAFAX.

„La data de 17 decembrie 2019, bărbatul, de 54 de ani, care era dat în urmărire internaţională la solicitarea autorităţilor judiciare americane, a fost depistat în Bucureşti”. conform IGPR.

Bărbatul este suspectat că, împreună cu alte persoane, ar fi efectuat operaţiuni de „skimming”. Cu ajutorul unor dispozitive de înregistrare instalate la ATM-uri, ar fi copiat datele unor carduri bancare, informaţii folosite pentru confecţionarea altor carduri, pe care le-ar fi utilizat la retragerea de numerar din Statele Unite ale Americii, în perioada iulie – august 2017.

„Bărbatul a fost prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, care a dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore”, menţionează IGPR.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română. În activităţi au fost angrenaţi luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

 

loading...

Comments are closed.