Alte știri

Bărbatul care urăște angajatele de la resurse umane. A ucis două femei într-o zi și este bănuit de alte crime

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un bărbat care a fost arestat pentru uciderea a două femei, o consilieră la un centru pentru ocuparea forței de muncă și o angajată de la resurse umane, în sud-estul Franței, este bănuit că a comis și alte atacuri asupra angajaților din HR în alte orașe din Hexagon, relatează BBC.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Bărbatul este suspectat de uciderea a două femei, joi, în apropiere de orașul Valence, fiind arestat la scurt timp. Cu două zile înainte, într-o parcare din alt oraș francez, la 500 de kilometri distanță, un manager din domeniul resurselor umane a fost împușcat mortal. Iar într-un oraș din apropiere, un alt angajat din același domeniu a supraviețuit după ce a fost atacat în timp ce se afla acasă.

Procurorul Alex Perrin a declarat că suspectul, în vârstă de 45 de ani, a dat motive neclare cu privire la cele două crime comise joi, dar puteau fi legate de traseul său profesional, iar atacurile au fost atent planificate.

Anchetatorii spun despre acesta că este un inginer rămas fără loc de muncă, din Nancy, nu a fost căsătorit și nu se afla în atenția poliției, dar care ar fi fost „dornic să tragă” cu armele.

Premierul francez Jean Castex a declarat că o țară întreagă suferă după aceste crime, iar 900 de centre de ocupare a forței de muncă au fost închise vineri în semn de respect, fiind ținut și un minut de reculegere.

Cum au avut loc atacurile ucigașe

La ora 8:30, joi dimineață, bărbatul înarmat a dat buzna într-un centru de angajări care tocmai se deschisese în orașul Valence și a împușcat mortal o consilieră de 53 de ani, mamă a doi copii.

„Nu pot să spun dacă o cunoștea pe victimă… sau a luat la țintă prima persoană pe care a văzut-o?”, s-a întrebat procurorul Alex Perrin.

Ulterior s-a aflat că bărbatul figura în documentele centrului de angajări în 2013.

În timp ce suspectul fugea cu mașina, un alt angajat a scris pe un bilet numărul autoturismului, o Honda roșie, și a sunat la poliție.

Apoi, atacatorul a condus la compania la care a lucrat timp de doi ani, în orașul vecin Guilherand-Granges, unde a împușcat o femeie de 51 de ani, managerul de resurse umane al companiei. Ea a murit în urma rănilor suferite.

El a fost arestat la ora 9:15, pe un pod de pe râul Ron, când a încercat să intre într-o mașină de poliție.

La scurt timp, cele două crime au fost legate de un alt atac, în localitatea Wolfgantzen din nord-estul țării. O femeie de 39 de ani a fost găsită moartă în mașina ei, marți seara, aflată în parcarea companiei la care lucra. Imediat după această crimă, un bărbat de 50 de ani a fost atacat în locuința sa din Wattwiller, însă a supraviețuit.

Aceste două persoane din urmă au lucrat împreună într-un departament de resurse umane, fiind implicate într-un proiect care au afectat compania unde lucrase suspectul în urmă cu câțiva ani.

Poliția a anunțat vineri că a făcut legătura, pe baza probelor ADN, între atacul asupra bărbatului din Wattwiller cu cele două crime din sudul țării, dar suspectul refuză să recunoască orice implicare.

În acest context, polițiștii francezi investighează o campanie pornită pe rețelele sociale în 2018, cu hashatag-ul „#balancetonDRH” – dă-ți în vileag managerul de resurse umane – când au fost publicate nume ale unor persoane cu apelativele „mercenari” și „ucigași”.

Sursa: Digi24

loading...

Comments are closed.