Externe

Bărbatul din Rusia care a construit o graniță falsă cu Finlanda, ca să păcălească 4 migranți

Pinterest LinkedIn Tumblr

Imaginația unui rus i-a lăsat cu gura căscată pe polițiștii din regiunea Leningrad. Acesta a construit într-o pădure o trecere falsă de frontieră pentru a păcăli patru imigranți asiatici că au ajuns în Finlanda.

Polițiștii de frontieră ruși au arestat un bărbat care a creat o graniță falsă cu Finlanda pentru a păcăli patru migranți că au ajuns în Uniunea Europeană, arată The Guardian. Escrocul le-a înscenat victimelor sale o întreagă aventură, după ce i-a taxat cu peste 10.000 de dolari.

Autoritățile ruse au reținut un bărbat care a construit un punct fals de frontieră într-o pădure de la granița cu Finlanda și a promis unor migranți din sud-estul Asiei că-i va duce în Uniunea Europeană. Rusul a instalat în prealabil mai multe garduri, pe care le-a semnalizat ca și cum ar fi puncte de graniță, după care a luat peste 10.000 de dolari de la cei patru transfugi spunându-le că-i va duce în Finlanda. ”Bărbatul nu a intenționat niciodată să-și țină promisiunea”, au declarat miercuri autoritățile ruse, potrivit cărora incidentul a avut loc săptămâna trecută.

Le-a înscenat o adevărată aventură

Rusul le-a organizat migranților o adevărată aventură, ducându-i într-un circuit prin regiunea Vyborg, mai întâi cu mașina, apoi pe jos. La un moment dat, au mers în jurul unui lac cărând cu ei o barcă pneumatică, ”pentru orice eventualitate”. Toți cei cinci au fost prinși de polițiștii de frontieră. Miercuri, o instanță din Sankt Petersburg i-a amendat pe migranți și a dispus deportarea lor, în timp ce rusul, originar din Asia centrală, a fost acuzat de fraudă, scrie libertatea.ro

 

loading...

Comments are closed.