Externe

Bătaie între triburi în Papua Noua Guinee! Printre victime se află femei însărcinate și copii

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cel puțin 24 de persoane, dintre care femei însărcinate și copii, au fost asasinați într-o serie de atacuri tribale într-o regiune din statul insular în Papua noua Guinee, din Pacificul de Sud-Vest.

Atacurile au avut loc, sâmbătă și duminica, 6 și 7 iulie,  în provincia Hela. În urma primului atac au fost asasinate șase persoane la întoarcerea de la o ceremonie tradițională, în satul Peta, transmite a1.ro

Papua Noua Guinee este unul dintre cele mai sărace state ale lumii, acesta a obținut independența față de Australia în anul 1975.

Premierul țării, James Marape, a postat pe contul său de Facebook că este  „una din cele mai triste zile” din viaţa sa şi s-a angajat să ia „cele mai dure măsuri legale” împotriva asasinilor.

Nu există cifre exacte, se estimează că astfel de conflicte între triburile din această ţară, în care se vorbesc peste 800 de limbi, au provocat sute de morţi şi mii de refugiaţi interni în zonele montane, unde trăiesc majoritatea celor 8 milioane de locuitori.

Anul trecut, după un puternic cutremur, lucrătorii umanitari care aduceau provizii în oraşul Tari din provincia Hela au fost nevoiţi să se retragă pentru a lăsa loc armatei care a intervenit pentru a calma disputele tribale.

loading...

Comments are closed.