Externe

Bătrânul care traversează Atlanticul într-un „butoi”. Cum arată interiorul capsulei cu care vrea să ajungă în Caraibe

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un francez în vârstă de 71 de ani vrea să traverseze Oceanul Atlantic într-o capsulă portocalie de forma unui butoi, folosindu-se doar de curenții oceanici pentru a se deplasa, scrie BBC News.

Jean-Jaques Salvin a pornit din Insulele Canare și speră să ajungă în Caraibe în trei luni. Capsula care se aseamănă mai degrabă cu un butoi are un pat, o bucătărie și o debara pentru alimente și apă.

Bărbatul va lăsa în urma sa unele semne cu ajutorul cărora oceanografii vor putea să studieze curenții din Atlantic, scrie digi24.ro

Salvin postează pe pagina sa de Facebook informații despre cum decurge călătoria sa și spune că până acum capsula s-a comportat bine.

„Vremea este grozavă. Mă mișc cu 2-3 kilometri pe oră, am vânt favorabil și vreme bună până duminică”, a spus el.

Salvin, fost militar, a lucrat în trecut ca paznic la un parc și pilot. El crede că va fi purtat de curenții oceanici pe o distanță de aproximativ 4.500 de kilometri, până în apropiere de insulele Caraibe.

Capsula folosită de Salvin are trei metri lungime și 2,1 metri lățime, având 6 metri pătrați de spațiu în interior. Aceasta este construită pentru a rezista la impactul cu valurile, dar și la atacurile balenelor orca. Cu ajutorul unui panou solar francezul poate genera energia necesară pentru a comunica și a-și stabili poziția prin GPS.

Bugetul necesar expediției sale este de aproximativ 60.000 de euro, bani pe care Salvin i-a obținut exclusiv din donații.

loading...

Comments are closed.