Politic

Batrîncea: ”Astăzi 20 de deputați pot decide cine este directorul CNA, considerăm că democrația a fost sfidată grav, au fost încălcate toate recomandările partenerilor de dezvoltare, în special ale Consiliul Europei”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Majoritatea parlamentară a sfidat grav normele funcționării unui stat democratic și a nesocotit opiniile și recomandările partenerilor europeni. Declarația a fost făcută de vicepreședintele Parlamentului, deputatul PSRM Vlad Batrîncea, în timpul discuțiilor în Parlament asupra proiectului de hotărâre cu privire la numirea unui nou director la Centrul Național Anticorupție, transmite Telegraph.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

”Când anume a avut loc concursul? Câți candidați au participat la acest concurs? Când și în ce condiții a fost elaborat Regulamentul cu privire la selectarea candidatului. Cum a evoluat concursul, cine din participanții la acel concurs meritocratic, ce notă a primit și cine au fost principalii contracandidați a domnului candidat prezent astăzi la ședință”, a întrebat Batrîncea.

Președintele comisiei parlamentare juridice, numiri și imunități, Olesea Stamate, a aminti că PAS a modificat legea și acum directorul CNA poate fi numit la inițiativa a cel puțin 20 de deputați.

”Vă mulțumesc pentru această precizare importantă pentru cetățeni. Prin modificări la legislație aprobate de către majoritatea parlamentară concursul pentru ocuparea funcției de director CNA a fost eliminat, astfel nu putem vorbi despre competitivitate, concurs, procedură transparentă la care pot participa toți cetățenii. Astăzi 20 de deputați pot decide cine este candidatul în asemenea situație considerăm că democrația a fost sfidată grav, au fost încălcate toate recomandările partenerilor de dezvoltare, în special Consiliul Europei”, a spus vicepreședintele Parlamentului.

Vasile Bolea, despre candidatul PAS la șefia CNA: Domnul Rusu figurează în convorbirea cu Viorel Morari, făcută publică de Stoianoglo

loading...

Comments are closed.