Politic

Batrîncea: Când a înțeles că nu-și poate onora programul electoral, Maia Sandu a început să vorbească despre ideologie, aspectele geopolitice și acest lucru este unul periculos

Pinterest LinkedIn Tumblr

Secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, se arată sceptic cu privire la o perspectivă apropiată a Republicii Moldova de aderare la Uniunea Europeană. În opinia vicepreședintelui Parlamentului, chiar dacă Moldova va primi statutul de țară candidat, acest lucru nu înseamnă și o accedere rapidă la UE, iar drept exemplu avem mai multe țări.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Deputatul a declarat, la NTV Moldova, că guvernările AIE din care a făcut parte și Maia Sandu, la fel au promis că Moldova va deveni foarte curând membru al UE, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Batrîncea susține că tema integrării europene a fost ridicată din nou la fileu pentru a camufla nereușitele actualei puteri.

”Cu siguranță, Republica Moldova în următorii ani nu va fi examinată în mod serios ca membru al UE. Statutul de candidat, care poate fi oferit politic într-o perioadă apropiată, în funcție de conjunctură, nu oferă Republicii Moldova oportunități economice și nu produce beneficii pentru cetățeni. Dar, atunci când guvernarea nu poate furniza rezultate pentru cetățeni, vorbește despre integrarea europeană, pericolul propagandei, pericolul opoziției, caută inamici. Cred că, Maia Sandu atunci când a înțeles că nu poate implementa programul său electoral, a luat-o pe ideologie, aspectele geopolitice și acest lucru este unul periculos”, a declarat Batrîncea.

Amintim, șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău a declarat că UE nu va face abstracție de la regulile stricte ale procesului de integrare europeană pentru niciun stat care va aspira la acest statut. De asemenea, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicolae Popescu, a declarat că procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană va fi lung și dificil.

loading...

Comments are closed.