Batrîncea și Cebotari au avut o întrevedere cu Ambasadorul Franței în Republica Moldova

Vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, președintele fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vlad Batrîncea, și membrul Comitetului Executiv al PSRM, Olga Cebotari, au avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Franceze în Republica Moldova, Graham Paul.

Părțile au discutat subiecte de actualitate de pe agenda parlamentară. Vlad Batrîncea a remarcat lipsa de interacțiune și consens larg cu privire la cele mai importante reforme și probleme de importanță majoră pentru țară, inițiativele opoziției fiind ignorate, dar și încălcările periodice ale legislației și procedurilor de către majoritatea parlamentară, inclusiv modificările Codului Electoral în an electoral, blocarea procuraturii și a justiției.

Vlad Batrîncea a subliniat că Partidul Socialiștilor reprezintă o poziție statalistă și mizează pe opinia cetățenilor atunci când vorbește despre inadmisibilitatea retoricii militariste și a acțiunilor autorităților care divizează și ignoră societatea.

Părțile au discutat, de asemenea, despre semnarea la 7 martie a Acordului de cooperare în domeniul securității la Paris și deschiderea unei misiuni militare franceze permanente la Chișinău. Socialiștii au menționat că, chiar dacă acest Acord nu contravine din punct de vedere juridic principiului constituțional al neutralității permanente, întrebarea privind cum acest Acord poate asigura securitatea Republicii Moldova este in vigoare.

În acest sens, Olga Cebotari și-a exprimat încrederea că toate forțele politice trebuie să se consolideze în jurul soluționării problemelor interne de importanță primordială și să se dezică de manipularea cu astfel de principii fundamentale, precum neutralitatea constituțională și suveranitatea Republicii Moldova.

Părțile au fost unanime în opinia privind importanța menținerii unui dialog deschis în toate domeniile prioritare pentru Republica Moldova.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share