Politic

BCS cere demiterea lui Armașu: „Conducerea BNM a deservit interesele străine”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor va solicita joi, 19 mai, în Parlament, inițierea procedurii de demitere a guvernatorului Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu. Anunțul a fost făcut de către socialistul Vlad Batrîncea, în cadrul conferinței de presă ce a avut loc înaintea începerii ședinței Parlamentului.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„Urmare a audierilor din 31 martie, audierile guvernatorului BNM, l-am invitat în Parlament la inițiativa opoziției, cu scopul de a-l audia vizavi de problemele legate de inflație, creșterea prețurilor, activitatea Băncii Naționale și majorarea bruscă a ratei de creditare. Urmare a acelor audieri din 31 martie, noi am propus un proiect de hotărâre a Parlamentului și anume, un vot de neîncredere către conducerea BNM. Azi vom propune un proiect de hotărâre a Parlamentului privind inițierea procedurii de demitere a guvernatorului BNM.

Conducerea Băncii Naționale a deservit interese străine. Chiar dacă țara se află în criză, veniturile băncilor comerciale sunt în creștere. De aceea, vom solicita inițierea procedurii de demitere a conducerii BNM. ”, a precizat Bătrîncea.

loading...

Comments are closed.