BCS: Numirea unui cetățean român în fruntea BNM va fi contestată la CC

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor condamnă numirea unui cetățean străin în fruntea Băncii Naționale a Moldovei, iar hotărârea Parlamentului în acest sens o vor contesta la Curtea Constituțională.

ULTIMA ORĂ // Anca Dragu, din România, va fi propusă pentru funcția de Guvernator al BNM

“PAS încalcă legea cu privire la BNM atunci când intenționează să aducă în fruntea acestei instituții un cetățean dinafara țării, care nici nu deține cetățenia RM.

Asemenea acțiuni reprezintă o bătaie de joc față de legile RM, Constituția RM, față de Banca Națională și față de bunul simț.

Vom contesta această decizie la Curtea Constituțională”, au declarat deputații BCS.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al PAS a confirmat că Anca Dragu, membru al Partidului Uniunea Salvați România, a dobândit cetățenia Republicii Moldova.

Președinția Republicii Moldova, aflată după gardul care urma să fie scos de Maia Sandu imediat după alegerile prezidențiale din 2020, nu a confirmat și nici nu a infirmat acordarea cetățeniei, iar angajații de la Serviciul de presă nu răspund la apelurile telefonice.

Azi, în plenul Parlamentului, Igor Grosu o va propune pentru funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei pe Anca Dragu, din România.

Total
0
Shares
Total
0
Share