Alte știri

BDS Fulger vine în ajutorul autorităților din Soroca pentru a gestiona situația de criză

Pinterest LinkedIn Tumblr

Angajații BPDS Fulger vin în suportul colegilor și vor patrula de astăzi străzile din Soroca, pentru asigurarea securitării și responsabilizarea cetățenilor.

În legătură cu regimul de carantină în care a fost plasat mun. Soroca și activitățile specifice ale angajaților MAI pe teritoriul localității, astăzi, ministrul Pavel Voicu a avut o vizită de lucru în această localitate, pentru a verifica nivelul de pregătire a efectivului și gradul de respectare a măsurilor.

Ministrul s-a asigurat că angajații sunt dotați cu echipament de protecție și tehnica necesară pentru desfășurarea activităților și a comunicat cu reprezentanții Administrației publice locale despre necesitatea consolidării eforturilor comune, în vederea protejării oamenilor de acest virus și stoparea răspândirii lui.

Conform dispoziției nr. 15 a Comisiei naționale din 08.04.2020, măsurile restrictive pentru această zonă au fost înăsprite. Astfel, în oraș sunt activate 5 posturi de restricționare a accesului și 2 filtre, iar În total, în aceste activități de prevenire a infectării și răspândirii virusului, sunt antrenați 100 de angajați MAI și 25 de militari.

Astfel, de astăzi, pe lângă limitarea accesului în/și din localitate, au fost inițiate acțiuni de patrulare pedestră a echipelor mixte formate din polițiști de sector și ofițeri Fulger. Aceștia patrulează cartierele și străzile orașului de la ora 9.00 dimineața până la 22.00.

Menționăm că până la moment, în Soroca au fost înregistrate 86 de persoane infectate cu virusul COVID-19 și 2 decese, iar 103 persoane se află în regim de autoizolare la domiciliu.

loading...

Comments are closed.