Alte știri

Belarusul predă Rusiei cei 32 de presupuși mercenari reținuți. Prezența la Minsk rămâne un mister

Pinterest LinkedIn Tumblr

Autoritățile din Belarus au decis să predea Rusiei presupușii mercenari arestați la Minsk la finalul lunii iulie. Cei 32 de cetăţeni ruşi, presupuşi membri ai grupării militare private „Wagner”, au fost arestaţi la Minsk.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Televiziunea de stat Belaruskaja Tele-Radio a difuzat momentul arestării, care s-a produs în apropierea capitalei, pe 29 iulie.

Rusia a negat orice legătură cu grupul, însă a cerut autorităților din Belarus să-și justifice gestul.

Asupra „mercenarilor” a planat suspiciunea că ar intenţiona să provoace acţiuni de natură să sporească tensiunile în Belarus înaintea alegerilor prezidenţiale din 9 august.

Cetățenii ruși reținuți de autoritățile din Belarus au susținut însă că ar fi doar în tranzit în această țară, destinația finală fiind o ţară din America Latină, a declarat luni consulul rus la Minsk, Kirill Pletniov, citat de agenţiile de presă EFE şi RIA Novosti.

„Vreau să subliniez că fiecare dintre cei arestaţi i-a asigurat pe diplomaţii ruşi că au intrat în Belarus pentru tranzit”, a declarat consulul la postul televiziunii publice ruse Rossia 1.

Potrivit lui Pletniov, cei 32 de cetăţeni ruşi reţinuţi ar fi trebuit să plece în 25 iulie din Minsk cu un avion către Istanbul. „Destinaţia finală era o ţară din regiunea Americii Latine”, a declarat consulul rus, fără a preciza care anume.

loading...

Comments are closed.