Social

Beneficiarii vor putea ridica după 1 ianuarie cele 700 de lei promise de sărbători

Pinterest LinkedIn Tumblr

Persoanele care primesc pensii și alocații sociale de stat ce nu depășesc suma de 2 000 de lei lunar vor putea ridica cele 700 de lei promise de sărbători după 1 ianuarie 2020, scrie Ziarul Național.

Acest ajutor financiar unic va putea fi ridicat pe tot parcursul anului viitor, potrivit unui proiect aprobat de Parlament.

De suport financiar unic vor beneficia persoanele care primesc pensii pentru limită de vârstă, pensii de dizabilitate, pensii de urmaș, pensii pentru vechime în muncă, pensii pentru unele categorii de angajați, pensii ale militarilor în termen și membrilor lor de familie, pensii ale participanților la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobâl, precum și beneficiarii de alte alocații sociale stabilite în sistemul public de pensii până la 1 ianuarie 2020.

Potrivit estimărilor, peste 591 de mii de persoane vor beneficia de acest suport unic.

Cheltuielile necesare pentru acordarea suportului financiar unic beneficiarilor de pensii și alocații sociale de stat constituie circa 418 milioane de lei, resurse care sunt prevăzute în proiectul bugetului de stat pentru anul viitor.

Achitarea ajutorului de 700 de lei va fi efectuată de Casa Națională de Asigurări Sociale, prin intermediul prestatorului de servicii de plată care asigură plata pensiilor și alocațiilor sociale.

 

loading...

Comments are closed.