Alte știri

Benzina s-a scumpit din nou. Astăzi au fost afișate prețuri mai mari

Pinterest LinkedIn Tumblr

După ce, acum câteva zile, una dintre companiile petroliere din țară a scumpit carburanții, astăzi, 21 mai, la stațiile PECO  ale altei companii au fost afișate prețuri mai mari la benzină și la motorină. Scumpirile variază între 40 și 45 de bani, transmite IPN.

Noul preț pentru un litru de benzină cu cifra octanică 95 este de 20,40 lei, în comparație cu 20,00 lei acum o zi. Un litru de benzină cu cifra octanică 98 costă 21,20 lei, comparativ cu 20,80 lei. Prețul nou la motorină este de 16,80 lei, în comparație cu 16,35 lei.

Scumpirile la carburanți au început încă la mijlocul lunii decembrie și au continuat în lanț pe parcursul lunilor ianuarie, februarie, martie, aprilie și mai. Majorările de preț au constituit subiect și pe ordinea de a Consiliului Suprem de Securitate. La sfârșitul lunii martie, Președinția a depus un denunț la Procuratura Generală în privința înțelegerilor de cartel pe piața de carburanți.

Ieri, 20 mai, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a organizat consultări preliminare privind elaborarea noii Metodologii de calculare și aplicare a prețurilor la produsele petroliere. Documentul urmează să fie elaborat până pe 14 iunie. În cadrul discuțiilor, participanții și-au arătat îngrijorarea referitor la modul de aplicare a unor prevederi legale, reieșind din normele existente de evidență contabilă, dar și particularitățile tehnice ale procesului de import, depozitare, comercializare cu ridicata și cu amănuntul a produselor petroliere.

loading...

Comments are closed.