Alte știri

Biblioteca Națională a inaugurat expoziția „Republica Moldova în familia Consiliului Europei: Răsfoind pagini ale istoriei contemporane”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Secretarul de stat în domeniul culturii, Andrei Chistol, a participat astăzi, 13 iulie, la inaugurarea expoziției „Republica Moldova în familia Consiliului Europei: Răsfoind pagini ale istoriei contemporane”. Evenimentul este organizat de către Biblioteca Națională a Republicii Moldova (BNRM) și are ca scop evidențierea impactului activității Consiliului Europei în Republica Moldova prin cărți, publicaţii, documente pe care le deţine în colecţiile sale BNRM,  în special Centrul Pro-European de Servicii şi Comunicare.

Secretarul de stat, Andrei Chistol a menționat că Republica Moldova a dezvoltat un parteneriat extraordinar cu Consiliu Europei în domeniul culturii și educației. „Ministerul Educației, Culturii și Cercetării apreciază înalt suportul oferit de Consiliul Europei pentru implementarea reformelor axate pe dezvoltarea democrației, participării civice și guvernanței în domeniile educație, cultură, tineret și sport. Implementarea Strategiei europene pentru patrimoniu „Europa XXI”, a Planului de Acțiuni privind implementarea Convenției Faro, a Indicatorilor Cadru pentru Democrație și Cultură și sistemului HEREIN și Compendium, organizarea anuală a Zilelor Europene ale Patrimoniului au contribuit în ultimii ani la sensibilizarea cetățenilor asupra rolului patrimoniului cultural pentru societate”, a subliniat oficialul.

Expoziția „Republica Moldova în familia Consiliului Europei: Răsfoind pagini ale istoriei contemporane” cuprinde lucrări ce ţin de istoricul şi curentele principale de activitate ale Consiliului Europei, publicații, rapoarte și expertize care vizează direct Republica Moldova, planul de acțiuni privind susținerea reformelor democratice în Republica Moldova,  precum și programe comune și proiecte în cadrul Parteneriatului CoE – UE pentru Moldova, etc.

Pentru a facilita consultarea publicațiilor și resurselor disponibile online expuse la expoziție, sunt plasate QR – Coduri, scanarea cărora permite accesarea documentului direct de la poliță de pe dispozitivul electronic (tabletă, telefon mobil).

Expoziția „Republica Moldova în familia Consiliului Europei: Răsfoind pagini ale istoriei contemporane” poate fi vizitată de către public până la 13 iulie – 23 august  respectându-se cu strictețe regulile de prevenire a răspândirii virusului COVID-19 emise de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Agenția Națională pentru Sănătate Publică și Organizația Mondială a Sănătății.

Citește și: Biblioteca municipală „Liviu Rebreanu” s-a redeschis astăzi, după ce a fost reparată capital

loading...

Comments are closed.