Bijuterii și fragmente din chihlimbar, depistate de către vameși într-un camion care transporta mere în Federația Rusă

Funcționarii vamali au depistat bijuterii și fragmente de diferite mărimi din chihlimbar, cu o greutate totală de 3,541 kilograme, ascunse într-un camion care transporta marfă perisabilă.

Cazul a fost înregistrat în acest weekend la postul vamal Leușeni, unde pentru realizarea controlului s-a prezentat un camion ce se deplasa din Republica Moldova spre Federația Rusă, încărcat cu mere.

Șoferul, un bărbat în vârstă de 41 de ani, a comunicat controlului vamal că nu are nimic de declarat, decât marfa indicată în documentele de însoțire.

În urma controlului vamal, în habitaclul cabinei mijlocului de transport, camuflate și ascunse sub o plapumă, au fost depistate cinci pungi susceptibile a fi cu chihlimbar: două bobine materie brută, bijuterii sub formă de mărgele și capsule.

Astfel, marfa a fost reținută, iar cazul este cercetat sub toate aspectele legale pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

„Serviciul Vamal face apel către transportatorii de marfă să nu recurgă la acțiuni de sfidare a legislației. Deși organul vamal își îndreaptă acțiunile pentru fluidizarea traficului de mărfuri, totuși, securitatea economică a țării rămâne a fi prioritară”, se arată în comunicatul instituției.

Total
0
Shares
Total
0
Share