Externe

Bilanțul a crescut la 12 morți în urma distrugerii de către armata israeliană a unui tunel ce lega Gaza de Israel

Pinterest LinkedIn Tumblr

Bilanțul distrugerii, luni, de către armata israeliană a unui tunel ce lega Fâșia Gaza de Israel a crescut la 12 morți, gruparea radicală Jihadul Islamic anunțând vineri decesul altor cinci palestinieni, informează AFP, citat de Agerpres.

Aliat al mișcării islamiste Hamas în Fâșia Gaza, Jihadul Islamic a precizat că cinci combatanți prinși în acest tunel au fost uciși. Bilanțul precedent, de luni, anunța șapte morți.

Doi dintre bărbații uciși făceau parte din ramura armată a Hamas, în timp ce ceilalți zece erau membri ai Jihadului Islamic, au confirmat ambele grupări.

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, locotenent-colonelul Jonathan Conricus, a declarat luni că armata a distrus un ‘tunel terorist’ pe partea israeliană a limitei administrative cu Fâșia Gaza și că organizația Hamas este responsabilă pentru ‘încălcarea suveranității israeliene’.

După distrugerea tunelului, Israelul a refuzat Apărării civile palestiniene accesul la acel loc pentru a căuta eventuali supraviețuitori, potrivit AFP.

În timpul conflictului din 2014, Hamas a folosit o rețea de tuneluri pentru a depozita arme, a se ascunde de bombardamentele israeliene și a lansa atacuri contra Israelului.

 

loading...

Comments are closed.