Bilanțul săptămânii: 174 de persoane au încălcat legislația frontalieră

La ”frontiera verde” și în punctele de trecere, polițiștii de frontieră au notificat 161 de evenimente cu documentarea a 174 de persoane, care au încălcat legislația frontalieră și migrațională a Republicii Moldova, după cum urmează:

– 46 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere a frontierei;
– 38 de persoane au încălcat frontiera de stat sau au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
– 78 de contravenții privind încălcarea regulilor de circulație rutieră, de transporturi;
– două cazuri de trafic ilicit de bunuri.

Activitatea de constatare și examinare a contravențiilor în cadrul subdiviziunilor Poliției de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 23 de procese verbale și 116 chitanțe, cu aplicarea amenzilor în sumă de 193 000 lei și încasarea amenzilor de 94 350 lei.

Au primit refuz de intrare în Republica Moldova 165 de cetățeni străini, dar și 48 de mijloace de transport.

Au fost declanșate 278 de consemne, dintre care opt consemne pe Interpol (persoane, documente, mașini) și 270 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 298 677 traversări, iar valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 77 587 traversări.

Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România – 53% din totalul de traversări, iar 31% din treceri frontaliere au fost semnalate în punctele de trecere situate la hotarul moldo-ucrainean și alte 16% din treceri ale frontierei aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost: PTF Leușeni, PTF Aeroportul Internațional Chișinău, PTF Sculeni, PTF Otaci, PTF Giurgiulești-Galați și PTF comun Palanca .

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), pe parcursul săptămânii trecute au înregistrat circa 740 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat și condițiile de traversare a graniței.

Total
0
Shares
Total
0
Share