Social

Bilanțul săptămânii: 35 850 de moldoveni au traversat frontiera de stat

Pinterest LinkedIn Tumblr

În perioada 29 iunie – 5 iulie 2020, la ”frontiera verde” și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au fost notificate 96 de evenimente cu documentarea a 122 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:

– 47 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
– 24 de cetățeni străini au încălcat regimul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
– 22 de contravenții privind încălcarea regimului special în condiții de stare excepțională;
– trei cazuri de trafic ilicit de bunuri.

Au fost declanșate 89 de consemne, dintre care patru consemne Interpol și 85 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În decursul săptămânii precedente 16 cetăţeni străini, dar și 50 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova.

Activitatea de constatare şi examinare a contravenţiilor în cadrul subdiviziunilor Poliţiei de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 88 de procese verbale și chitanțe, cu aplicarea amenzilor în sumă de 252 150 și încasarea amenzilor de 101 075 lei.

În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 67 599 traversări, în creștere cu peste 20% față de ultima săptămână a lunii iunie. Din numărul total de traversări, 35 850 au fost trecerile cetățenilor moldoveni. Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 22 432 traversări. Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România, 59 % din totalul de traversări s-au semnalat în punctele de trecere situate la granița moldo-română.

loading...

Comments are closed.