Alte știri

Bill Gates, avertisment dur: Trebuie să ne pregătim pentru următoarea pandemie ca pentru război

Pinterest LinkedIn Tumblr

Bill Gates susține, într-o scrisoare publicată pe blogul lui, pe care o semnează alături de Melinda, soția sa, că lumea trebuie să se pregătească pentru următoarea pandemie așa cum s-ar pregăti pentru un război. ”Nu ne putem permite să fim prinși din nou cu garda jos”.

„Nu ne putem permite să fim prinși din nou cu garda jos. Amenințarea următoarei pandemii va rămâne întotdeauna deasupra capului nostru – cu excepția cazului în care lumea ia măsuri pentru a o preveni,” a scris miliardarul filantrop, potrivit DIGI 24.

Pentru a evita ravagiile făcute de Covid-19, „pregătirea pentru următoarea pandemie trebuie luată la fel de în serios ca amenințarea războiului”.

„Oprirea următoarei pandemii va necesita cheltuirea a zeci de miliarde de dolari în investiții în fiecare an, dar amintiți-vă că prețul pandemiei COVID-19 pentru întreaga lume este estimat la 28 trilioane de dolari. Lumea trebuie să cheltuiască miliarde pentru a economisi trilioane și pentru a preveni milioane de decese. Cred că este cea mai bună, cea mai rentabilă poliță de asigurare pe care și-o poate permite lumea.

Pe lângă investițiile științifice care ar trebui să facă posibilă înfrângerea pandemiei Covid-19 și a altora viitoare (diagnostice, vaccinuri, tratamente etc.), Bill Gates solicită, de asemenea, înființarea unui „sistem global de alertă, de care nu dispunem azi la scară largă”, pentru a putea detecta epidemiile cât mai curând posibil.

Milioane de conspirații cu privire la Bill Gates

De când a început pandemia, în urmă cu un an, milioane de conspirații s-au răspândit pe internet, alimentând dezinformarea despre coronavirus, originile sale și motivele celor care lucrează împotriva acestuia.

Acestea includ afirmații că Fauci și Gates au creat pandemia pentru a controla oamenii, că vor să profite de răspândirea virusului și că vor să folosească vaccinurile pentru a introduce microcipuri în oameni.

„Oamenii chiar cred asta?”, a întrebat Gates.

„Va trebui să învățăm cu privire la acest lucru în anul următor și să înțelegem … cum se schimbă comportamentul oamenilor și cum ar fi trebuit să reducem acest lucru?”

Gates i-a lăudat pe Fauci și pe Francis Collins, șeful Institutului Național al Sănătății din SUA, ca „oameni deștepți” și „minunați” și a spus că așteaptă cu nerăbdare să-i vadă lucând eficient și spunând adevărul sub noua administrație a președintelui Joe Biden. În timpul mandatului lui Donald Trump, a spus Gates, a simțit uneori că Fauci și Collins ar fi fost „singurii oameni sănătoși din guvernul SUA”.

„Sunt încântat de echipa pe care Biden a ales-o” pentru a aborda criza sănătății, a spus Gates.

Gates a spus că este, de asemenea, mulțumit că, sub Biden, Statele Unite s-au alăturat Organizației Mondiale a Sănătății, scrie Mediafax.

loading...

Comments are closed.