Alte știri

Biroul Naţional de Statistică are un nou director

Pinterest LinkedIn Tumblr

Biroul Naţional de Statistică (BNS) are un nou director. Este vorba de Oleg Cara, cel care a fost desemnat câștigător al concursului și numit în funcție la ședința de ieri, 31 iulie, a Guvernului, transmite Telegraph.md, cu referire la TV8.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Noul director al BNS are o experiență vastă, de 25 de ani, în domeniul statisticii, la nivel național și international. De asemenea, dispune de competente manageriale dezvoltate în perioada anilor 1997-2013, când a activat în calitate de director general adjunct al BNS.

În perioada anilor 2013-2015, Oleg Cara a ocupat funcția de cercetător științific coordonator în cadrul Institutului Național de Cercetări Economice.

Din 2015 și până în prezent, a activat în calitate de statistician în Diviziunea Statistică a Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), cu sediul la Roma.

Oleg Cara este membru al Institutului Internaţional de Statistică (ISI) și autor a 20 de lucrări stiinţifice publicate, precum şi a numeroase prezentări la diverse evenimente de nivel internaţional în domeniul statisticii.

Noul director general al BNS își va începe activitatea la 7 septembrie 2020 și va ocupa această funcție în următorii cinci ani.

Citește și: OFICIAL // Înainte de prezidențiale, CEC anunță numărul total de alegători

loading...

Comments are closed.