Biserica română avertizează despre pericolul Google asupra popoarelor lumii

religie, tehnologii, Biserica română avertizează despre pericolul Google asupra popoarelor lumii

Portalul Ortodoxinfo.ro a publicat o știre întitulată “Viziunea tulburătoare a companiei Google privind colectarea TOTALĂ a datelor: videoclipul obținut prin anonimat prezintă un viitor în stilul Black Mirror, în care tehnologia ar putea fi utilizată pentru a controla comportamentul unor popoare întregi”.

Conform acestei surse:

  • Videoclipul a fost făcut acum doi ani de Nick Foster, șeful de design al X (companie înființată de Google care se ocupă de proiecte secrete n.t.)
  • Intitulată „Registrul egoist”, arată modul în care tehnologia poate colecta o multitudine de date
  • Aceste date pot fi compilate într-un registru care detaliază acțiunile și preferințele dvs.
  • Acest lucru poate fi folosit pentru a controla comportamentul, a vă ajuta să vă atingeți obiectivele și să remodelați societatea
  • Google recunoaște că videoclipul este „deranjant”, dar subliniază că este un experiment de gândire

Google deja știe mult mai mult despre dvs. decât vă puteți da seama.

Acum, un videoclip intern al Google s-a scurs, oferind o privire descurajatoare asupra modului în care compania ar putea folosi acea bogăție de informații pentru a vă controla comportamentul.

Videoclipul pregătește scena pentru un viitor în stilul Black Mirror, în care mașinile știu nevoile dvs., chiar înainte dvs., și sunt capabile să vă manipuleze pentru a urma propriile agende.

Google recunoaște că videoclipul este „deranjant”, dar subliniază că este pur și simplu un experiment de gândire.

Cu toate acestea, cum utilizarea abuzivă a datelor private este în prim-planul minților oamenilor, ca urmare a scandalului Facebook Cambridge Analytica, conceptele prezentate în materialul video ar putea ridica îngrijorări.

Videoclipul a fost realizat acum doi ani de Nick Foster, șeful de proiectare la X și co-fondator al Laboratorului pentru viitorul apropiat, și obținut de Verge.

În el, își imaginează că este capabil să îndemne utilizatorii spre obiectivele lor folosind date colectate pe dispozitivele lor.

Intitulat „Registrul egoist”, filmul de 9 minute începe cu o istorie a epigeneticii Lamarciene.

Acesta este despre conceptul de transmitere a trăsăturilor dobândite în timpul vieții organismului.

Provenit din 1809, când naturalistul francez Jean-Baptiste Pierre Antoine de Monet, Chevalier de Lamarck a publicat prima teorie a evoluției.

El credea că experiențele unui organism în timpul vieții sale modifică acest cod intern, iar această versiune actualizată este apoi transferată la descendenții săi.

De exemplu, această teorie susține că dacă o persoană se duce în mod regulat la sala de sport și dezvoltă mușchii mari, copiii săi vor moșteni această putere sporită.

Aceasta a fost ulterior dovedită a fi falsă, așa cum recunoaște Foster în film.

Epigenetica lamarciană a fost discreditată și înlocuită de teoria evoluției lui Darwin prin selecția naturală, când a publicat „Originea speciilor” în 1859.

– CONTINAUREA PE ORTODOX.INFO

Total
0
Shares
Total
0
Share