Externe

BLM SUA // Angajații Ford au cerut de la conducerea companiei încetarea producției de maşini pentru poliţie

Pinterest LinkedIn Tumblr

O veste mai neobişnuită vine din SUA. Angajaţi ai filialei locale a companiei Ford au cerut de la conducere încetarea producţiei de maşini pentru poliţie, transmite Telegraph.md, cu referire la AutoBlog.md

Motivul este în imaginea pe care şi-o formează producătorul auto – automobilele construite şi livrate oamenilor legii au fost asociate în ultima perioadă de timp cu rasismul și violența din partea forțelor de ordine.

Potrivit The Hill, aproximativ 100 de angajați ai companiei au semnat declaraţia. Ei doresc ca managerii să ordone încetarea producției și livrarea de mașini către poliție pe fondul confruntărilor în curs de desfășurare, care au început să se desfăşoare în masă în Statele Unite ale Americii după ce, la scurt timp, o lume întreagă a aflat cum a fost ucis George Floyd.

Potrivit angajaților Ford, mașinile de poliție ale brandului sunt acum percepute de către protestatari ca fiind o formă de agresiune, întrucât anume un Ford Explorer Police Interceptor era parcat lângă locul în care Floyd şi-a pierdut viaţa fiind asfixiat sub genunchiul unui ofiţer. Mai târziu, acelaşi model a fost folosit de mai multe ori pentru a împinge oameni în timpul revoltelor de pe străzile din orașele americane.
“Vrem să auzim și să ascultăm toți angajații, să înțelegem punctul lor de vedere și să fim transparenți în ceea ce privește acțiunile și pozițiile pe care le deținem. Este un dialog sănătos”, a comentat Mark Truby, directorul de comunicare al grupului Ford.

Anterior, într-o scrisoare trimisă la 1 iulie angajaților, CEO-ul Jim Hackett a spus că, în timp ce Ford sprijină mişcarea Black Lives Matter circulație, conducerea companiei crede în importanța instituţiilor de aplicare a legii: “Atât Bill Ford, cât și eu, suntem profund convinşi că nu există niciun loc pentru represiune sistemică și rasismul care a fost demonstrat de forţele de aplicare a legii, care au făcut greșeli”.

De asemenea, Hackett şi-a exprimat de asemenea opinia că ar trebui să aibă loc schimbări importante în forțele de securitate ale țării: “Credem cu tărie că este nevoie de mai multă transparență și responsabilitate în operațiunile poliției, însă refuzul de a produce Explorer Police Interceptor va afecta siguranța ofițerilor de poliție și le va îngreuna activitatea”.

Amintim că Ford este principalul furnizor de vehicule de poliție din SUA. Aproximativ două treimi din flota departamentelor de poliţie din toată America sunt Ford-uri de modele diferite.

Citește și: DECIZIE ȘOCANTĂ: Donald Trump s-a gândit să vândă un stat-insulă asociat SUA

loading...

Comments are closed.