Blocul ACUM nu acceptă să fie la Guvernare și refuză funcția de Prim-ministru!

maia sandu falesti, nastase telenesti, plahotniuc nisporeni, greceanii briceni

Blocul ACUM a venit rapid cu un comunicat de presă în care a oferit un răspuns la propunerea Partidului Democrat din Moldova de a primi funcția de prim-ministru. Aceștia au refuzat să guverneze, spunând că au alte promisiuni față de cetățeni, care sunt mai importante.

Reprezentanții blocului ACUM spun că rămân la poziția expusă și anterior, nu vor participa la procesul de guvernare, chiar dacă scopul principal al oricărui partid care se lansează în alegeri de fapt este preluarea guvernării, pentru implementarea pachetului de promisiuni electorale făcute cetățenilor.

„Rămânem fermi în poziția noastră. Am primit mandatul de la cetățeni să eliberăm țara de oligarhi și corupție. Echipa blocului ACUM a propus un pachet de legi de deoligarhizare a statului. Invităm deputații responsabili să le voteze în primele ședințe ale parlamentului. Negocieri și dialog cu cei care sunt responsabili de capturarea statului nu ducem”, se arată în reacția lor, citată de Unimedia.

Amintim că în cadrul unui briefing de presă organizat astăzi, vicepreședintele PDM, Andrian Candu a înaintat o propunere blocului ACUM, în care a spus că funcția de prim-ministru este oferită celor din ACUM cu condiția formării unei majorități parlamentare și votarea unui guvern. PDM a reiterat că în momentul de față, singura opțiune care se discută este cea de alianță cu blocul ACUM, singura formațiune pro-europeană care a acces în Parlament.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share