Alte știri

Blocul ACUM tot mai aproape de sfârșit? Un deputat din PAS și altul din DA într-un ping-pong de acuzații

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputatul ACUM, Mihai Popșoi susține că Iurie Reniță este „un mincinos și un invidios ordinar”, după ce ultimul l-a acuzat pe Popșoi că obstrucționează împreună cu socialiștii activitatea Comisiei parlamentare, pentru Politică Externă, scrie Deschide.md

„Domnule Reniță sunteți un mincinos și un invidios ordinar. Astăzi nu aveam cum să fiu la ședința Comisiei, deoarece sunt în Zagreb la Congresul PPE alături de Doamna Sandu și domnul Năstase. Domnul Slusari v-a informat despre acest fapt. Însă știți bine că domnul Grosu m-a înlocuit la ședința Comisiei în calitate de supleant. Deci pur și simplu aveți o frustrare adâncă și nu pot decât să vă compătimesc”, a scris Mihai Popșoi pe pagina sa de Facebook.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Popșoi l-a mai acuzat pe Reniță că l-a slujit pe Plahotniuc.

„Cât privește celelalte speculații ale unei minți obsedate de ranchiună și invidie, pot să spun doar că în timp ce Dvs erați primul numit de Filip în funcție în 2016 și l-ați slujit pe Plahotniuc în funcția de ambasador, eu am activat în cadrul Ambasadei Americane la Chișinău. Tot eu am votat împotriva Rusiei la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. Dvs împreună cu PDM și Șor l-ați blocat pe dl Victor Chirilă în Comisie și nu a mai ajuns ambasador la Paris din cauza Dvs. Domnule Reniță este și video cum ați coalizat cu PDM și Șor”, a mai adăugat Popșoi.

Reniță a declarat astăzi că deputatul ACUM, Mihai Popșoi este „inițiatorul obstrucționării activității Comisiei parlamentare pentru Politică Externă și Integrare Europeană”. Reniță a explicat că Popșoi împreună cu deputații socialiști, prin neparticiparea lor la ședințele săptămânale obstrucționează activitatea comisiei pentru a treia oară consecutiv.

Reniță a menționat că nu a greșit absolut deloc atunci când săptămâna trecută, fără să-i pronunțe numele lui Popșoi, a declarat în cadrul unei emisiuni că a sesizat fraternizarea exagerată „a unor ACUM-iști”, care merg la Ambasada Federației Ruse, la festivități de genul Primakov – 90 de ani de la naștere (Evgheni Primakov, ex-premierul Rusiei în perioada anilor 1998-1999 – nota red.) și alte activități ale structurilor ruse la Chișinău.

Atunci când Reniță a vorbit despre „dodonistul nostru” prima dată, DESCHIDE.MD a concluzionat că este vorba de deputatul Mihai Popșoi, fiindcă la data de 9 noiembrie, acesta a participat la un eveniment, dedicat celor 90 de ani de la nașterea politicianului rus. Alături de Popșoi, la eveniment au participat Aureliu Ciocoi (consilier prezidențial pentru politică externă), Vasili Șova (vicepremierul pentru Reintegrare), Bogdan Țîrdea (deputatul PSRM), Victor Stepaniuc (membrul Consiliului societății civile pe lângă Președintele R.Moldova), Valeriu Pasat (ex-ministru al Apărării și ex-director SIS, decorat de Boris Elțîn cu Ordinul rus „Drujba” – Prietenie), dar și mai mulți deputați și senatori ruși. Prezența deputatului fracțiuni PAS Mihai Popșoi la evenimentele evocate mai sus trădează apartenența lui la gruparea antinațională a „națiuni civice moldovenești” și a persoanelor de încredere ale Federației Ruse în Republica Moldova.

Totodată, Popșoi a participat acum o lună și la Conferința „10 ani pe calea consolidării prieteniei și cooperării ruso-moldovenești”, organizată de Centrul Rus de Știință și Cultură.

loading...

Comments are closed.