Politic

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor nu va schimba lista candidaților propuși la funcția de membru al CEC

Pinterest LinkedIn Tumblr

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor nu va schimba lista candidaților propuși la funcția de membru al Comisiei Electorale Centrale (CEC). Despre aceasta vicepreședintele Parlamentului, socialistul Vlad Batrîncea a declarat în cadrul unei conferințe de presă, scrie ntv.md

„Dacă cineva nu dorește să numească candidații noștri, atunci să vadă toți partenerii Republicii Moldova că azi CEC este coordonat de un singur partid politic”, a declarat Batrîncea.

Socialistul mai spune că una dintre funcțiile de conducere ale CEC urma să îi revină opoziției, lucru care nu s-a întâmplat.

“În perioadă anterioară a fost o practică că, chiar și președintele CEC era propus de opoziție. Puteți urmări că 6 membri ai CEC, unul din partea președintelui și cinci din partea PAS, deja au desfășurat alegerea organelor de conducere și au împărțit toate trei funcții de conducere. Acest lucru este antidemocratic și va fi adus la cunoștința tuturor partenerilor de dezvoltare a Republicii Moldova. Credibilitatea CEC va fi pusă sub semnul de întrebare și partenerii de dezvoltare nu vor agrea fenomenul ca CEC să fie supusă controlului unui singur partid politic și să fie funcțională doar cu șase membri”, a mai spus Vlad Batrîncea.

loading...

Comments are closed.