Blocul “Împreună” condamnă revocarea din funcție de primar al orașului Căușeni

 

Blocul „Împreună”, format din partidele Platforma DA, LOC, Partidul Schimbării și CUB, condamnă revocarea din funcție de primar al orașului Căușeni, a lui Anatolie Donțu, după decizia CSJ ca edilul să nu mai poată candida și ocupa funcții publice pe o perioadă de 3 ani.

“Blocul „Împreună” consideră că, revocarea lui Anatolie Donțu din funcție are conotații politice și a avut loc la comanda unor factori de decizie din guvernare, care au insistat la alegerile locale din toamna lui 2023 ca Anatolie Donțu să treacă la PAS.

În asemenea context, Blocul „Împreună” califică acțiunea orchestrată împotriva lui Anatolie Donțu drept o sfidate a normelor democratice de guvernare și o imixiune a reprezentanților guvernării în justiție.

Astfel, blocul „Împreună” constată cu regret că tentativele de implicare și coordonare a justiției vor pune în pericol parcursul european al R. Moldova, iar canibalizarea politică pe segmentul de dreapta și practicile de inlăturare a concurenților politici proeuropeni de către partidul de guvernare va aduce la putere după următorul scrutin parlamentar, stânga la putere.

Astfel, Blocul „Împreună” va contesta orice decizie abuzivă din partea CEC-ului.

În acest context, precizăm că Anatolie Donțu a fost susținut la alegerile din noiembrie, 2023, din primul tur, de 76% din locuitorii orașului Căușeni și se bucură de susținerea masivă a oamenilor, datorită muncii si a rezultatelor obținute.

Constatăm cu regret că, ceea ce nu înțelege actuala guvernare care pășește pe urmele PD-ului lui Plahotniuc, este că nu poți merge la nesfârșit împotriva oamenilor, ei cunosc ca într-un stat democratic alegerea loc contează, iar șantajul politic și capturarea justiției este o cale sigură spre falimentul politic”, este comunicatul Blocului.

Total
0
Shares
Total
0
Share