Editoriale

Blog: 5 pași prin care devii mai disciplinat! Strategii pentru succesul antreprenorial

Pinterest LinkedIn Tumblr

Daca esti antreprenor sau ai vrea sa fi, probabil ca iubesti LIBERTATEA! Vrei sa fii liber sa faci ce iti place, cu cine iti place, pentru cine iti place, cand iti place! Asta mi-am dorit eu cand m-am decis sa pornesc pe drumul antreprenoriatului. O decizie in care LIBERTATEA a cantarit cel mai greu.

Sunt multi cei care spun ca vor libertate dar, ceea ce le scapa din vedere multora este ca LIBERTATEA fara DISCIPLINA nu-ti este de mare folos. Ba chiar,daca esti antreprenor  totul devine foarte complicat in viata ta daca nu esti o persoana disciplinata. Ca antreprenor ai obiective de atins, iti setezi targeturi si faci planuri dar, daca iti lipseste DISCIPLINA,  sansele tale de a realiza ceea ce iti doresti sunt minime!

DISCIPLINA te ajuta sa te focusezi pe lucrurile cu adevarat esentiale si prioritare. Fara DISCIPLINA iti vei pierde timpul cu lucruri neesentiale si vei ajunge la epuizare inainte de a-ti implini obiectivul. Iata 6 pasi prin care poti deveni mai disciplinat:

  1. Creaza-ti RUTINA – stabileste care sunt cele 5 lucruri esentiale pe care trebuie sa le faci zilnic pentru a-ti atinge obiectivul. Si apoi, FA-LE ZILNIC!
  2. Ia-ti ANGAJAMENTUL– definesti clar beneficiile pe care le vei obtine daca vei fi disciplinat. Anticipand efectele pozitive iti vei asuma mai usor  angajamentul.
  3. Respecta PLANUL– dupa ce ai inceput procesul nu mai da inapoi, nu ezita, nu negocia ce faci sau nu faci azi.  Scrie si pune undeva la vedere propozitia asta:  URMEZ RUTINA SI PLANUL FARA ABATERE!- asta te ajuta sa-ti construiesti o atitudine de tipul “orice ar fi, ma tin de plan in mod disciplinat”
  4. Lupta cu LENEA  este unul dintre cei mai puternici dusmani ai disciplinei! Nimeni nu e imun la lene! Si asta, pentru ca una din functiile creierului este sa salveze energie. Disciplina consuma energie. Fa-ti o strategie pentru momentele in care lenea incearca sa puna stapanire pe tine. Sa fie ceva prin care combini ce trebuie sa faci cu ce iti place sa faci. De exemplu: “ trebuie sa dau telefoane si in timp ce fac asta ma distrez descoperind motivele ascunse din spatele refuzurilor pe care le primesc de la oameni”.
  5. Fa-ti un NOT TO DO LIST-  orice antreprenor are un TO DO LIST (au ar trebui sa aiba!) dar, daca devii constient de acele lucruri/obiceiuri care te saboteaza in atingerea obiectivul tau si le vei elimina unul cate unul, capacitatea de a fi disciplinat va creste.

autor: Tudor Popov 

loading...

Comments are closed.