Editoriale

Blogger: Dosarul deschis de ruși lui Plahotniuc este răsplata pentru votul lui Năstase la APCE?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Anul 2017, 1 octombrie, un lider a lumii criminale din RM, Oleg Pruteanu alias Borman, care se ocupa cu traficul de droguri în mai multe țări din UE este arestat de către procurorii PCCOCS și ofițeri INI în cadrul unui dosar care ar fi pornit încă în anul 2012. Un dosar la care au lucrat membri ai forţelor de ordine din Republica Moldova, Rusia, Belarus și Spania (rețineți acest lucru).

Anchetatorii au stabilit că gruparea criminală, în cinci ani, a vîndut peste 800 de kilograme de hașiș în Rusia.
În 2015, Borman, care locuia în Spania, coordona o reţea care transporta droguri din nordul Africii, mai exact din Maroc şi vestul Europei (din Spania ori Germania) către Federaţia Rusă, pe traseul Franța-Germania-Polonia-Țările Baltice-Rusia.

Ajunși în Federația Rusă, membrii grupării predau marfa unei alte grupări care distribuia drogurile pe teritoriu rus. Activitatea de comercializare pe teritoriul Federației Ruse a substanțelor narcotice era sub acoperire criminală, a cui ? exact, a autorității criminale bine cunoscute pe meleagurile moldovenesti, Grigore Caramalac alias Bulgaru.

Tot în acea perioadă Ministerul Rus a Afacerilor Interne a anunțat că a intentat un dosar penal pe numele lui Pruteanu. Acesta este acuzat că a înfiinţat şi condus o grupare criminală specializată în trafic de droguri în proporții deosebit de mari, ba chiar mai mult, în perioada cînd era arestat Borman în Moldova, în Rusia au fost reţinuţi peste 30 de membri ai grupării criminale lui Borman. Printre ei se numără cetățeni ruși, spanioli, dar și moldoveni, ulterior anchetatorii moldoveni primesc chiar și probe video din momentul arestării unui cetățean al RM care era parte a grupării lui Pruteanu.

Anul 2019, 25 iunie, la Strasbourg, un oarecare trădător pe nume Andrei Năstase votează în cadrul APCE întoarcerea Rusiei în cadrul Consiliului Europei. O trădare ce trezește reacții dure la Chișinău, Kiev, București (dar asta-i o altă temă). Tot anul 2019, la o zi de la trădarea de la Strasbourg, pe 26 iunie, Anchetatorii Departamentului de Investigații din cadrul Ministerului Rus a Afacerilor Interne l-au pus sub acuzare în absență, pe fostul președinte al Partidului Democrat din Republica Moldova, Vladimir Plahotniuc, fiind învinuit de contrabandă și vânzarea ilegală de stupefiante.

Potrivit rușilor suspecții au creat un canal de contrabandă deosebit de mare prin mai multe state. Este vorba de contrabandă cu hașiș din Africa de Nord, care trecea prin mai multe țări UE către statele CSI, coordonată de cine credeți? Corect de nimeni altul decît moldoveanul Oleg Pruteanu, tot el Borman, tot el de 2 ani arestat de procurorii moldoveni, în colaborare cu procurori și forțe de ordine din Rusia, Belarus și Spania (vă amintiți despre asta din alineatele de mai sus).

Parcă ceva nu se leagă, corect? Parcă ar trebuie niște întrebări aici de pus și anume:
1) De ce în 2012, 2015, 2017 cînd procurorii moldoveni au pornit acest dosar, la care au lucrat și rușii și beloruși și spaniolii, etc…  nu au pomenit nimic despre implicarea lui Plahotniuc ???
2) De ce rușii nu pomenesc nimic despre cine se ocupa de comercializare pe teritoriul Federației Ruse a acelor drogurilor, de ce nici un cuvînt despre Grișa Caramalak???
3) Și de ce ACUM ?

P.S.
Nicidecum să nu vă gîndiți și nici prin cap să vă treacă că aceste dosare sunt acelea despre care vorbea #pișidintele Dodon, că Putin garantează că vor fi închise dacă Plahotniuc semnează planul de federalizare propus de Kozak. Repet nici în ruptul capului să nu vă gîndiți că-s acele dosare.

P.P.S.
Nicidecum să nu legați acest dosar și de votul de la APCE a lui Năstase, că altfel răspundem la întrebarea numărul 3, de ce ACUM !!!

Pace vouă și gărgăuni în cap cu care să gîndiți și să analizați, nu doar să rugumați !

autor: Pavel Macovei

loading...

Comments are closed.