Editoriale

Blogger: Florile din Guvern și inaugurarea bașcanului Irina Vlah. Când Maia Sandu va vorbi despre concertul din Comrat de 3 000 000?

Pinterest LinkedIn Tumblr

După ce alianța Kozak s-a scăpat la putere, atacurile și criticile către fosta guvernare nu s-au lăsat așteptate. Deoarece lista ,,greșelilor” guvernării PD era prea mică, Maia Sandu a decis că trebuie să aducă învinuiri fostului guvern pentru faptul că pe unele mese din clădirea executivului se regăseau flori vii. Chiar dacă din 2013 încoace florile erau cumparate de la o singură firmă și erau prezente și atunci când Maia Sandu era ministru din partea PLDM, iar țara era condusă de Filat, se pare că deranjul a apărut abia acum… În linii generale, anul trecut din bugetul de stat s-au cheltuit 145 000 de lei pentru ca angajații de la Guvern sa aibă flori vii pe mese. Pentru unii, aceste cifre par a fi mari, însă dacă comparăm cu aparatul foto a lui Dodon, care costă 160 000 lei, sau aparatul foto pe care îl cumpără Greceanâi cu 155 000 lei, ne dăm seama că florile sunt un nimic pe lângă aceste fleacuri scumpe. Plus la asta, suma de 145 000 include și florile oferite oaspeților străini, femeilor la 8 martie sau alte sărbători importante.

Maia Sandu știe a număra banii, doar că atunci când e vorba de ea sau apropiații ei, dânsa ia ceva în gură. Nu, nu e vorba de rapoartele PAS care mereu sunt goale, chiar dacă în prezent un stilou costă minim 2 lei, și nici despre faptul că Dodon primește lunar câte 700 000 – 1 000 000 dolari de la Moscova, ci despre participarea ei la investirea în funcție a bașcanului Găgăuziei, unde pe lângă Garda de Onoare a RM, a evoluat și mândria Bucovinei, artistă emerită a poporului moldav, rus şi ukrainean, Sofia Rotaru.

Pentru Rotaru, n-am cuvinte, o interpretă de excepţie și o femeie frumoasă, însă la Maia m-aș opri doar la Sandu… Sandu nu vorbește despre concertul Sofiei Rotaru din Găgăuzia, deoarece știe că onorariul artistei este de milioane. Cu alte cuvinte, Maia Sandu ne vorbește nouă de 145 000 lei pe an, pe când 3 piese de a Sofiei Rotaru costă 50 000 euro, adică 1 000 000 lei, iar un concert de 45 minute, costă 100 000 euro, adică 2 000 000 lei. Aici mai adăugăm cheltuielile pentru avion, hotel de 5 stele și înteținerea echipei artistei… deci sumele sunt și mai mari… în jur de 3 milioane.

Screenshot_203
 
Încă o dată mă conving că florile de la guvern sunt un fleac pe lângă ieșirea în scenă a Sofiei Rotaru. Ba mai mult, cu 3 000 000, putem cumpăra flori pentru guvern timp de aproape 21 ani.
 
Nu prea se înțelege de ce Sandu nu iese în public ca să întrebe de unde s-au luat bani pentru concertul de vineri și dacă acele milioane nu erau mai binevenite pensionarilor sau persoanelor nevoiașe…

Comentați știrea

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook - Telegraph Moldova   
loading...

Comments are closed.