Alte știri

Blogger: Întreaga Europă a văzut lipsa de respect a Maiei Sandu față de propria țară și popor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pentru această țară au murit mii de oameni, tați, frați bunei. Toți ei, s-au jertvit cu scopul de a ne oferi nouă un trai în pace și libertate, de a putea vorbi limba noastră cea română. Imnul Republicii Moldova este un elogiu adus limbii române şi un îndemn pentru preţuirea ei, dar totodată este un simbol al suveranităţii şi independenţei statului.

Dar la ce am ajuns astăzi !? Am ajuns la momentul, când persoanele responsabile de îndeplinirea regulamentului la intonarea imnului să-l încalce flagrant. Aceste obligațiuni le revine Guvernului, în persoana Primului-ministru, şi conducătorilor autorităţilor administraţiei publice centrale de specialitate şi locale, ai întreprinderilor, instituţiilor şi organizaţiilor sub egida cărora se desfăşoară manifestările respective.
 
Regulamentul privind intonarea Imnului de stat al Republicii Moldova, spune astfel. Respectul profund faţă de Imnul de Stat al Republicii Moldova este o datorie patriotică a fiecărui cetăţean al Republicii Moldova. La intonarea publică a Imnului de Stat al Republicii Moldova, asistenţa va sta în picioare, bărbaţii se vor descoperi.
Screenshot_58
Eu înțeleg că nu-i pot cere Maiei Sandu să-și respecte țara, deoarece nu poți cere un așa lucru, unei persoane ce nu se respectă cel puțin pe sine. Anume în așa mod nerespectuos a procedat Maia Sandu ieri, când în timpul interpretării Imnului de stat, prim-ministru stătea pe scaun cumințică de parcă se afla la raport în fața lui Filat.
 
P.S
Scuza susținătorilor PAScuDA precum a făcut acest lucru pentru a nu o incomoda pe Angela Merkel nu e valabilă, deoarece cancelarul german în comparația cu Maia Sandu nu era obligată să aducă omagiu Republicii Moldova și Imnului acestui stat.
 
P.S
În unele țări ale lumii, neresepctarea Imnului de stat se pedepsește cu ani grei de pușcărie.
loading...

Comments are closed.