Alte știri

Blogger: Pe cine apără Blocul ACUM și cine este beneficiarul ascuns în raportul Kroll-2?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Probabil ați obsrvat cu toții, că foarte multă informație a fost hașurată de către Comisia Parlamentară condusă de către Alexandr Slusari, doar că și acest lucru l-au făcut prost de tot. Anume datorită acestui lucru am observat o companie, a cărei nume nu a fost ascuns precum informația despre aceasta.

image_2019-07-05_20-11-55
Da, oameni buni, PR-VErt Systems Limited, compania de suflet a cunoscutului raider din CSI, Veceaslav Platon. Această companie a fost folosită de Platon , atât în furtul miliardului cât și în Londromatul rusesc, unde au fost spălate zeci de miliarde dolari.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Așadar, toată această schemă coordonată de Platon a fost realizată de către cunoscutul său prieten, Oleg Cervatiuc. Cel din urmă a folosit în schema sa,  3 persoane care au fost remunerate cu câte 100-300 dolari. Acele persoane oferind buletinul lor pentru bani, fără de a cunoaște ceva, erau în cele din urmă semnate contracte cu sume de 8 zerouri tocmai la Londra.
Numele celor 3 persoane folosite de Platon fiind : Abramov Andrei, Veaceslav Bass și Dumitru Vartic. Abia în februarie 2014, toți cei 3 vecini ai lui Cerevatiuc au fost citați de procurorii moldoveni. Mare i-a fost mirarea lui Vartic când a aflat că el a ramburast solidar 200 milioane USD companiei Seabon LTD.

.S-a adeverit în cele din urmă că cei trei au  semnat acte de sute de milioane de dolari în interesul companiilor “Seabon Limited” și „PR-Vert System Ltd”, controlate de Veaceslav Platon. Acest lucru poate fi ușor demonstrat analizând contractele de mai jos, unde vedem cum Seabon LTD., îi vinde utilaj medical companiei ÎCS Infoart International SRL cu 6,3 milioane de USD.
Screenshot_46Screenshot_47
Moldoveni amăgiți realizau o parte importantă a schemei lui Platon. Ulterior, la un moment dat compania britanică se adresa în instanța din Moldova cu o acțiune împotriva fidejusorilor, cetățeanul moldovean și întreprinderea rusească. Reprezentanții acestora recunoșteau în instanță datoria în baza contractului fictiv, iar judecătorii emiteau rapid hotărâri de încasare a datoriei de la întreprinderea de la Moscova. Titlurile executorii erau transmise doar executorilor judecătorești controlați de Veaceslav Platon, fapt demonstrat de conturile pe care aceștia le deschideau, doar în „MoldIndConBank”-ul său. Exact în aceiaşi bancă, ca prin minune, își deschideau conturi și întreprinderile debitoare rusești.

În baza titlurilor executorii emise, firmele rusești transferau imediat miliarde de ruble rusești pe conturile executorilor judecătorești din „MoldIndConBank”, care în aceiași, sau cel târziu a doua zi erau convertite în dolari sau euro și transferate pe conturile întreprinderilor britanice, deschise de Platon în băncile din Letonia“Trasta KomercBanka” și „AS PrivatBank” din Riga. Exact prin aceste două bănci letone au fost spălate miliardele de dolari din Rusia prin Laundromat și exact prin ele, prin aceleași conturi bancare deschise în Letonia, au fost scoși din Moldova banii furați din sistemul bancar.

Dar revenim la Kroll 2 și furtul miliardului. La 30 decembrie 2013 “MoldIndConBank” a acordat un credit în sumă de 35 milioane de lei companiei „Molint Grup” SRL, care în urma convertirii a transferat 2.684.049 milioane dolari pe conturile companiei din Marea Britanie „PR-Vert Systems Ltd” din „Trasta Komercbanka”, în beneficiul căreia au semnat actele vecinii lui Oleg Cervatiuc în cadrul Laundromatului. Lucru de altfel pe care-l putem vedea și în raportul Kroll 2 în primul document atașat în articol.

Anterior a apărut mai multă informație precum blocul ACUM și în primul rând Maia Sandu este susținută financiar de către Veaceslav Platon, dar presa BEM cât și experții de buzunar a celor din ACUM numeau acest lucru un fals sau absurd. Atunci care e motivul de ce acest individ este apărat de blocul ACUM !?

Autor: Anatolie Chiirilov

loading...

Comments are closed.