Editoriale

Blogger: Pentru concertul de Ziua independenței se vor cheltui 2500 de pensii, iar sinistrații din Otaci continuă să rămână fără acoperiș

Pinterest LinkedIn Tumblr

Foarte multe discuții, certuri și ură au adus concertele în societatea moldavă.

Instigarea la ură față de Guvernare, stătea la baza politicii duse de cei din PAScuDA pe când erau în opoziție. Cu toții țineți minte celebrele colaje, unde în fața scenelor ridicate oamenii erau înlocuiți cu o turmă oi, pe motiv că au venit la un concert organizat de un alt partid decât PAScuDA. La fel, sunt sigur că vă reamintiți și de sutele de critici a celor doi ”lideri liberi” Maia Sandu și Andrei Năstase, dar și a susținătorilor blocului ACUM, pe motiv că unele partide cheltui foarte mulți bani pentru concerte. Așa că odată ajunși la putere trebuie să punem unele momente la punct.

Unu, în comparație cu alte partide, cei doi indivizi se distrează pe banii poporului, deoarece acele milioane acordate pentru oraganizarea concertului sunt alocați din bugetul de stat și nu din bugetul partidelor. Un alt lucru pe care vreau să-l menționez este faptul că nu e motiv de bucurie faptul că o mulțime de oameni au murit pentru a ne oferi ceea ce avema cum, dar e o zi de doliu plină de durere.

La fel de dureros este și faptul că pentru distracția unor politicieni pe banii cetățenilor, se cheltuie o sumă, echivalentă a peste 2500 de pensii. Bătrâni despre care atât de mult ne vorbea Andrei Năstase și Maia Sandu în campania electorală, prezentându-ne cazuri unde unii aveau pensii mai mcii de 1000 lei. Un alt moment strigător la cer este și cel că Guvernul Kozak a alocat în medie doar câte 200.000 lei sinistraților de la Otaci care au rămas fără case. Dar concertele sunt mai importante pentru unii…

Dacă vorbim de sănătate, atunci banii alocați doar pentru instalarea scenei, boxelor, iluminare este echivalent cu cheltuielele în sănătate pentru aproape 2000 oameni pe parcursul unui an.

Maia Sandu nu a găsit de cuveință să meargă la Basarabeasca în urma calamităților naturale din 3 iulie, dar la concert va veni ? Deoarece anume Basarabească a primit materiale de construcţie în sumă de 2197329,0 lei, pentru lichidarea consecinţelor calamităţilor naturale cauzate de vîntul şi ploile puternice, ceea ce e mai puțin decât pentru același concert despre care vă vorbeam mai sus.

Autor: Anatolie Chirilov

loading...

Comments are closed.