BNM a aderat la IAIS: Este un pas semnificativ în consolidarea capacităților de supraveghere a sectorului de asigurări

Banca Națională a Moldovei (BNM) a devenit membră a Asociației Internaționale a Supraveghetorilor în Asigurări (International Association of Insurance Supervisors – IAIS), din care fac parte Fondul Monetar Internațional, Banca Mondială, Comisia Europeană, Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, precum și autorități de supraveghere a sectorului de asigurări din alte jurisdicții.

“Este un pas semnificativ în consolidarea capacităților de supraveghere a sectorului de asigurări în demersul de dezvoltare a unei piețe echitabile, sigure și stabile în Republica Moldova. Apartenența la IAIS va permite Băncii Naționale să beneficieze de experiență internațională în domeniul supravegherii asigurărilor și să-și extindă expertiza de supraveghere prin preluarea celor mai bune practici.

IAIS este o organizație non-profit formată din autorități de supraveghere și reglementare a asigurărilor, care promovează supravegherea eficientă și consecventă la nivel global a industriei asigurărilor. Misiunea sa constă în consolidarea stabilității financiare globale și protejarea intereselor asiguraților la standardele de excelență în supraveghere.

Prin aderarea la Asociație, Banca Națională își exprimă angajamentul pentru modernizarea sistemului său de supraveghere a sectorului financiar și asigurarea un mediu favorabil pentru sectorul asigurărilor din Republica Moldova. BNM va avea acces la agenda de lucru a Asociației, inclusiv la conferințe, instruiri și alte activități care vizează îmbunătățirea standardelor de supraveghere și abordare eficientă a provocărilor din industria asigurărilor.

IAIS reunește membri din peste 200 de jurisdicții, acoperind peste 97% din piața globală a asigurărilor”, este comunicatul BNM.

Total
0
Shares
Total
0
Share