Alte știri

Bono despre noul album U2: Scriu ca și cum aș fi murit

Pinterest LinkedIn Tumblr

Legendarul grup rock U2 a dezvăluit miercuri o serie de detalii despre următorul album de studio al său, al 14-lea din cariera trupei irlandeze, conceput sub forma unei compilații de „scrisori intime” redactate de solistul formației, Bono, în care acesta își imaginează momentul morții sale, informează AFP.

Noul material discografic, intitulat „Songs of Experience”, va fi lansat pe 1 decembrie. Acesta va fi primul album al trupei U2 după discul „Songs of Innocence”, care a apărut pe piață în 2014.

Pe noul album, versurile scrise de Bono, solistul și liderul grupului, se inspiră din corespondența lui cu Brendan Kennelly, unul dintre cei mai apreciați poeți irlandezi contemporani.

„Scrie ca și cum ai fi murit”, l-a sfătuit Brendan Kennelly pe Bono, în vârstă de 57 de ani. U2 a compus astfel mai multe cântece, pe care Bono și le-a imaginat ca un fel de „scrisori adresate celor apropiați, familiei sale, prietenilor săi, fanilor și lui însuși”, a precizat grupul irlandez într-un comunicat.

Trupa U2, care a lansat deja două single-uri de pe noul material discografic, a anunțat că va susține în 2018 un nou turneu în America de Nord. Formația irlandeză a încheiat de curând un turneu mondial prin care a dorit să marcheze împlinirea a 30 de ani de la lansarea unuia dintre cele mai apreciate albume din discografia sa, „The Joshua Tree”, apărut pe piață în 1987.

loading...

Comments are closed.