Externe

Boris Johnson a fost ales noul Prim-ministru al Marii Britanii. Ce fel de politică va face el

Pinterest LinkedIn Tumblr

Artizanul ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană este noul premier de la Londra. Colegii de partid i-au oferit lui Boris Johnson prin vot conducerea formațiunii politice majoritare în Parlamentul Regatului Unit. 66% dintre cei peste 160.000 de membri ai Partidului Conservator l-au susținut pe fostul primar al Londrei și ex-ministru de Externe, informează The Telegraph.

Johnson va merge mâine la Palatul Buckingham, pentru a fi desemnat oficial de Regina Elisabeta a II-a pentru funcția de premier, rămasă vacantă după demisia Theresey May. Nu mai devreme de mâine seară va anunța componența noului cabinet. La aflarea rezultatelor, Johnson a promis Brexit pentru 31 octombrie, anul acesta.
 
Printre primii lideri străini care au salutat decizia conservatorilor a fost președintele american Donald Trump. Acesta l-a felicitat pe Johnson, despre care a spus că va fi mare.
 
Negociatorul-șef al Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier, scrie și el, pe Twitter: „suntem pregătiți să reluăm constructiv lucrul cu premierul Johnson pentru o «ieșire ordonată» a Marii Britanii din Uniunea Europeană”. Iar liderul naționaliștilor galezi spune că votul conservatorilor dă un elan proaspăt mișcării pentru independență.

Comentați știrea

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook - Telegraph Moldova   
loading...

Comments are closed.