Alte știri

BPR: Caz tragic în Zona de Securitate

Pinterest LinkedIn Tumblr

În legătură cu informațiile apărute în spațiul public referitor la cazul tragic care s-a produs ieri, 11 mai 2021, în apropierea satului Răscăieți, raionul Ștefan Vodă, soldat cu înecul unui cetățean în râul Nistru, Biroul politici de reintegrare vine cu următoarele precizări.

Biroul politici de reintegrare s-a autosesizat asupra incidentului în urma informațiilor operative obținute pe teren și comunicate de către organele de drept care continuă acțiunile de investigare prevăzute de lege.

Reprezentantului politic al Tiraspolului în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană i s-a cerut prezentarea informațiilor detaliate pe acest caz și elucidarea circumstanțelor în contextul în care corpul neînsuflețit al persoanei date a fost transportat pe malul stâng al Nistrului de către colaboratori ai așa-numitelor structuri de forță din regiune, inclusiv cu cererea de a fi transmis neîntârziat organelor de drept abilitate și rudelor apropiate.

Mediatorii și observatorii în formatul „5+2” la fel au fost informați pe marginea acestui caz.

Subiectul va fi abordat de către delegația Republicii Moldova la ședința de mâine a Comisiei Unificate de Control.
Biroul politici de reintegrare, alături de alte instituții ale statului, va continua să elucideze toate circumstanțele tragicului eveniment, iar informația va fi adusă la cunoștința publicului larg.

loading...

Comments are closed.