Externe

Brazilia a depășit pragul de 2 milioane de cazuri de infectare cu COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Brazilia a înregistrat joi peste două milioane de cazuri deinfectare cu noul coronavirus, fiind cel de-al doilea bilanţ cel mai mare din lume după cel din SUA şi care se apropie de cel de 80.000 de decese, relatează AFP, citat de Agerpres.ro

Cea mai mare ţară din America Latină a înregistrat 45.403 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, ceea ce a adus totalul la 2.012.151 de cazuri de contaminare, a precizat Ministerul Sănătăţii.

Totuşi, aceste cifre sunt considerate de comunitatea ştiinţifică ca fiind cu mult sub realitate din cauza testărilor insuficiente.

La mai bine de patru luni de la primul deces cauzat de COVID -19, Brazilia a înregistrat în ultimele 24 de ore un număr foarte mare de decese – 1.322 – ceea ce a crescut totalul la 76.688 de decese.

Dacă nu intervine nicio ameliorare a situaţiei, această ţară cu o populaţie de 212 de milioane de locuitori ar urma să depăşească pragul de 80.000 de decese în zilele următoare.

Numărul de decese cauzate de COVID-19 în Brazilia este al doilea cel mai mare din lume după cel din Statelor Unite, preşedintele ţării Jair Bolsonaro fiind de asemenea contaminat.

Citește și: Un judecător din Brazilia a acuzat armata de „asociere la genocid” în gestionarea epidemiei de COVID-19

loading...

Comments are closed.