Brazilianul Valdecy Urquiza, comisar federal de Poliție, ar putea fi noul Secretar general al INTERPOL

Valdecy Urquiza

Valdecy Urquiza, comisar federal de Poliție din Brazilia și Director al Cooperării Internaționale în cadrul Poliției Federale Braziliene, a fost selectat de Comitetul Executiv al INTERPOL ca propunere pentru funcția de Secretar General al organizației internaționale.

Președintele INTERPOL, Ahmed Naser Al-Raisi, a declarat că alegerea lui Urquiza ca și candidat a fost determinată de experiența sa vastă, viziunea și angajamentul său față de cooperarea polițienească internațională. Al-Raisi a subliniat importanța continuării eforturilor INTERPOL în combaterea criminalității transnaționale și menținerea neutralității organizației.

Începând cu anul 2021, Urquiza ocupă și funcția de Vicepreședinte al INTERPOL pentru Americi, după ce a fost ales de Adunarea Generală a INTERPOL. De asemenea, a fost șef al Diviziei de Cooperare Juridică Internațională a Poliției Federale Braziliene și Director Asistent în cadrul Direcției pentru Crime Organizate și Emergente la sediul INTERPOL din Lyon, Franța. În Brazilia, Urquiza a condus Biroul Național Central al INTERPOL, Divizia de Cooperare Polițienească Internațională, Divizia de Relații Internaționale și Direcția Tehnologiei Informației din cadrul Poliției Federale.

Valdecy Urquiza este absolvent al Universității de Fortaleza, deține diplome postuniversitare în Administrare Publică de la IBMEC și Dreptul Mediului de la Pontifícia Universidade Católica de São Paulo. De asemenea, a absolvit Academia Națională FBI din Quantico, Virginia, SUA. Este căsătorit și are doi copii.

Total
0
Shares
Total
0
Share