BREAKING NEWS // 25 de percheziții în șase localități din Republică

Echipa comună, formată din angajații Poliției de Frontieră, Inspectoratului Național de Investigații, Serviciului Vamal și procurorii PCCOCS, a desfășurat marți 25 de percheziții, în șase localități din țară, în cazul de contrabandă din 31 iulie de la punctul de trecere a frontierei Vulcănești-Vinogradovca, cu peste 3,8 milioane țigări.

Perchezițiile au avut loc la domiciliile, în automobilele fondatorilor și administratorilor unor companii cu activitate în domeniul importului, producerii și comercializării produselor din tutungerie, precum și la sediile, oficiile, secțiile de producere, depozitele și magazinele comerciale. Acestea au durat 14 ore, iar în rezultat au fost ridicate inclusiv dispozitive de comunicare și stocare a informației, documente contabile, înscrisuri de ciornă privind dubla evidență contabilă, precum și mostre ale țigaretelor și materiei prime pentru expertizele comparative în raport cu cele indisponibilizate la PTF Vulcănești-Vinogradovca. De asemenea, au fost ridicați paleți de materiale de ambalare a țigaretelor, cu date de producere false din trecut, care ar fi fost folosite în scopul inducerii în eroare a autorităților de investigații, în situația contrapunerii loturilor de contrabandă cu loturile fabricate de companiile investigate.

În investigațiile desfășurate, oamenii legii au constatat faptul că țigaretele erau fabricate atât în mod oficial, cât și la negru. Acestea erau apoi transportate și vândute în statele membre ale CSI și Uniunii Europene, în cantități semnificative, activitate din care obțineau venituri enorme.

Autoritățile de investigație au stabilit și faptul că persoanele vizate din dosar efectuau tranzacții fictive cu materie primă, de milioane de lei, către alte companii inclusiv neidentificabile la acest stadiu al investigațiilor, inclusiv din regiunea transnistreană, astfel încât marfa să nu poată fi urmărită de către autorități.

Investigațiile continuă, în vederea cercetării altor aspecte ale infracțiunilor și ramificațiilor implicate, timp în care persoanele vizate se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Total
0
Shares
Total
0
Share