Economic

BREAKING NEWS // A fost aprobată candidatura noului președinte al CNPF

Pinterest LinkedIn Tumblr

Comisia parlamentară economie, buget și finanțe a aprobat candidatura Ecaterinei Caraman la funcția de președinte al Consiliului de Administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare. Votul final va fi dat în plenul Parlamentului, transmite IPN.

Ecaterina Caraman are o experiență de 17 de ani în domeniul valorilor mobiliare și a pieței de capital. Din 2014, gestionează activitatea Departamentului Investiții Corporative din cadrul unei bănci comerciale, fiind direct responsabilă de implementarea politicii investiționale a băncii și de organizarea activității acesteia pe piața financiară nebancară în calitate de societate de investiții (Bursa de Valori). Concomitent, deține funcțiile de președinte al Consiliului IM „Biroul de Credit” SA, membru al Consiliului Bursei de Valori a Moldovei, președinte al Consiliului „Ionel” SA, membru al Consiliului „MAIB-Leasing” SA. Deține certificatul CNPF ca specialist în domeniul valorilor mobiliare.

Acum o lună, Parlamentul a decis revocarea in corpore a membrilor Consiliului de Administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare, după audierea conducerii CNPF în plen. Potrivit raportului Comisiei economie, buget și finanțe, atât pe parcursul anului 2020, cât și în perioada anterioară, CNPF a dat dovadă de incapacitate de a îmbunătăți situația pe piața financiară nebancară, manifestându-se printr-o exercitarea insuficientă, tardivă și inadecvată a atribuțiilor. Acest lucru a generat mai multe efecte nefaste pe piața financiară nebancară și a rezultat în degradarea acesteia, confirmată prin cifre.

loading...

Comments are closed.