Alte știri

BREAKING NEWS // Ambasadorul Moldovei la Moscova a fost rechemat din funcție

Pinterest LinkedIn Tumblr

Andrei Neguța, Ambasadorul Republicii Moldovei la Moscova, a fost rechemat din funcție.

Decizia a fost adoptată astăzi în cadrul ședinței de Guvern.

Chicu a menționat că situația care a dus la rechemarea lui Neguța este o rușine enormă pentru țara noastră.

Amintim că ofițerii SIS au depistat o încărcătura cu anabolizante, ce erau transportate cu un autoturism al Ambasadei RM la Moscova.

Cronologia evenimentelor:

5 decembrie 2020, Chișinău – Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a fost informat despre operațiunea specială efectuată de Serviciul de Informații și Securitate și Serviciul Vamal al Republicii Moldova cu implicarea unui mijloc de transport cu numere diplomatice arondate Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă.

Investigațiile operative sunt în desfășurare și MAEIE este cointeresat în clarificarea tuturor circumstanțelor acestui caz, acordând deplina cooperare organelor competente.

7 decembrie 2020, Chișinău – Suplimentar la informația comunicată de către Serviciul de Informații și Securitate, Serviciul Vamal, MAEIE și Procuratura Generală cu referire la anabolizante depistate într-un autoturism cu numere diplomatice, ministerul de externe completează cu următoarele precizări.

Conform verificărilor documentației interne, autoturismul vizat se afla într-o misiune de serviciu pe ruta Moscova – Chișinău – Moscova în perioada 2 – 5 decembrie 2020 în baza unei solicitări adresate MAEIE din partea Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă, în vederea transmiterii la Chișinău a poștei diplomatice curente.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, acordând deplina cooperare organelor competente, a inițiat măsurile interne de anchetă cu solicitarea explicațiilor de rigoare din partea colaboratorilor misiunii diplomatice vizate. De asemenea, ministerul a dispus elaborarea unui nou regulament privind transportarea corespondenței în cadrul instituțiilor serviciului diplomatic și întărirea securității interne.

8 decembrie 2020, Chișinău – Urmare a recepționării multiplelor solicitări de la instituțiile mass-media, MAEIE reiterează că a inițiat măsurile interne de anchetă, acordând întreaga cooperare organelor competente în instrumentarea acestui caz.

Despre decizia finală privind anumite consecințe disciplinare, opinia publică va fi anunțată neîntârziat.

ULTIMA ORĂ // Șoferul mașinii cu numere diplomatice, în care au fost depistate cutii cu anabolizante, pus sub învinuire

loading...

Comments are closed.