Politic

BREAKING NEWS // Andrei Spînu prezintă ”raportul” vizitei sale în Polonia

Pinterest LinkedIn Tumblr

În urma vizitei de lucru efectuată în Polonia, în perioada 18-19 octombrie, vă informez că am avut mai multe întâlniri la nivel înalt, subiectul primordial discutat fiind furnizarea cu gaze naturale și soluțiile de depășire a crizei actuale în Republica Moldova, a declarat Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale.

Printr-o postare pe Facebook, Andrei Spînu a informat opinia publică cu cine s-a văzut în Polonia și ce a discutat cu aceștia, însă nu a comunicat și careva soluții imediate pentru soluționarea crizei energetice în care se află Republica Moldova.

”M-am întâlnit cu Secretarul de Stat al Cancelariei Președintelui Poloniei și șeful Biroului internațional de politici, Jakub Kumoch, precum și cu reprezentantul special pentru Moldova al Prim-ministrului Republicii Polone, Adam Eberhardt. I-am informat pe ambii despre situația cu care se confruntă țara noastră, astăzi, pe piața gazelor.

M-am văzut și cu ministrul Energiei de la Varșovia, Piotr Naimski. Am discutat despre un parteneriat pe termen lung în furnizarea gazelor naturale din Polonia. Un proiect bilateral pe care îl tratăm cu maximă seriozitate, pentru că obiectivul nostru este ca sursele de alimentare să fie cât mai diversificate și mai adecvate pentru depășirea unei crize de acest calibru. Polonia este un stat prieten și un partener de nădejde al Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

Am discutat cu vicepreședintele PGNiG (compania de stat poloneză), Artur Cieślik, despre capacitatea de transport a gazelor naturale pe care o putem obține din partea statului polon.

Am vorbit cu președintele consiliului de administrație GAZ-SYSTEM, Tomasz Stepien. În cadrul discuțiilor, am abordat soluțiile tehnice pe care le putem implementa împreună cu partenerii polonezi, în scopul furnizării gazelor naturale în țara noastră.

Voi reveni cu informații actualizate, de interes, pe măsură ce avansăm în soluționarea acestei crize”, a declarat Spînu.

loading...

Comments are closed.