Alte știri

BREAKING NEWS // ANI va cere confiscarea averii lui Nae-Simion Pleșca, ex-deputat PLDM

Pinterest LinkedIn Tumblr

Autoritatea Națională de Integritate a emis act de constatare pe numele lui Nae-Simion Pleșca, fost deputat PLDM din Parlamentul Republicii Moldova, care a încălcat regimul juridic al declarării averii și intereselor personale.

În cadrul controlului averii, inspectorul de integritate a stabilit existența diferenței substanțiale între averea dobândită și veniturile obținute de fostul deputat și membrii familiei sale în mărime de 831 mii 732 de lei.

Potrivit materialelor din dosar, fostul deputat împreună cu soția au încasat venituri în sumă totală de aproximativ 1 mln 632 mii lei, bani obținuți din extrageri financiare din conturi bancare, dintr-o rambursare a unui împrumut acordat propriului SRL, transferuri bănești internaționale și depozite bancare.

Totuși, în perioada vizată, fostul deputat împreună cu familia sa au înregistrat mai multe cheltuieli decât venituri, în cuantum de circa 2 mln 464 mii de lei. Cheltuielile au fost deduse de către inspectorul de integritate din operațiunile efectuate de subiect – alimentare cu numerar pe conturile bancare, deschiderea unor depozite bancare, acordarea unui împumut de aproximativ 1 mln 823 mii lei aceluiași SRL, precum și transferuri internaționale efectuate de către cei doi soți.

Ca urmare a celor constatate, inspectorul de integritate a transmis spre examinare cauza dată în instanța de judecată competentă pentru dispunerea confiscării averii nejustificate de 831 mii 732 de lei, iar către Procuratura Generală a Republicii Moldova a fost remis un denunț pe aspectul îmbogățirii ilicite a fostului deputat.

Totodată, inspectorul de integritate a solicitat Serviciului Fiscal de Stat să realizeze un control pe numele subiectului și soției sale, dar și asupra SRL-ului deținut de către familie.

Dacă actul emis de ANI va rămâne definitiv, fostul parlamentar riscă să nu mai dețină o funcție publică sau de demnitate publică, inclusiv mandatul de deputat pe un termen de 3 ani, urmând să fie înscris în Registrul Interdicțiilor al ANI.

Fostul deputat a fost atenționat de către ANI să depună repetat declarațiile de avere și interese personale din perioada vizată în formă rectificată.

Fostul deputat este în drept să conteste actul emis de ANI.

loading...

Comments are closed.