Economic

BREAKING NEWS // ANRE anunță inițierea investigației pe piața energiei electrice

Pinterest LinkedIn Tumblr

Recent, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a primit o sesizare din partea Î.C.S. „Premier Energy Distribution” S.A. în care operatorul sistemului de distribuție informează despre identificarea unor acțiuni speculative din partea unor participanți la piața angro a energiei electrice, care au dus la obținerea unor venituri nejustificate în luna iunie 2022.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

La rândul său operatorul sistemului de transport Î.S. „Moldelectrica” a confirmat faptul că anumiți participanți la piață intenționat indică valori mai mici aferente în notificărilor fizice, pentru a obține un profit nejustificat.

În conformitate cu prevederile Legii cu privire la energetică nr. 174/2017 și Legii cu privire la energia electrică nr. 107/2016, ANRE informează despre inițierea investigației pe piața energiei electrice în scopul elucidării circumstanțelor care au dus la distorsionarea funcționării pieței energiei electrice.

Informăm că, rezultatele investigației vor fi publice și se vor reflecta într-o hotărâre a Agenţiei, în care se vor specifica circumstanțele constatate şi măsurile dispuse.

loading...

Comments are closed.