Alte știri

BREAKING NEWS // Atenționarea CEC despre votul în secțiile din afara țării

Pinterest LinkedIn Tumblr

CEC atenționează alegătorii că, în următoarele ore, în unele secții de votare, deschise în afara țării, ar putea să se epuizeze cele 5000 de buletine de vot, care, conform prevederile Codului electoral, reprezintă cantitatea maximă ce poate fi repartizată.

Suplimentar, informează că potrivit normelor legale, dar și ținând cont de aspectele logistice, buletine de vot suplimentare nu pot fi tipărite și distribuite. Luând în considerare faptul că buletinele de vot sunt numerotate în conformitate cu numărul sectei de votare, nu e posibil nici de realizat transferul acestora de la o secție la alta.

În acest context, CEC îndeamnă cetățenii să meargă să-și exercite dreptul de vot la cea mai apropiată secție de votare, unde este disponibil un număr mai mare de buletine de vot.

Totodată, CEC roagă alegătorii să-și păstreze calmul și să respecte cu strictețe normele sanitare pentru prevenirea răspândirii COVID-19, reglementate de către autoritățile Republicii Moldova și cele ale țărilor gazdă, pentru a nu pune în pericol organizarea alegerilor.

Un alt VIDEO ar demonstra că la Londra alegătorii sunt transportați organizat la alegeri

loading...

Comments are closed.