Politic

BREAKING NEWS // Autobuze cu mii de oameni se îndreaptă spre protestul din PMAN

Pinterest LinkedIn Tumblr

Zeci de autobuze și microbuze se îndreaptă spre Capitală, acolo unde este programată o amplă acțiune de protest, organizată de Mișcarea „O viață nouă”, scrie sinteza.org

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Mii de oameni sunt așteptați în Piața Marii adunări Naționale să protesteze față de sărăcie, scumpiri și inacțiunile guvernării PAS. Procesul este programat să înceapă în câteva ore.

La eveniment și-au anunțat prezența mai multe partide și politicieni, printre care și reprezentanții Partidului „ȘOR”.

Amintim că anunțul despre protest a fost făcut la data de 10 iunie, iar protestul de amploare este împotriva guvernării PAS. Acțiunea este organizată de mișcarea social-politică „O viață nouă” și se va desfășura astăzi, 19 iunie, în Piața Marii Adunări Naționale din capitală, începând cu ora 17:00.

Într-un spot de mobilizare, publicat pe internet, se spune că vremurile bune, promise de PAS, au devenit insuportabile, sărăcia și crizele au pus stăpânire pe Moldova, iar guvernarea le-a furat oamenilor pâinea, pacea și viitorul. Potrivit autorilor, Parlamentul, Guvernul și Președinția sunt surde și mute la nevoile oamenilor.

Totodată, Într-un live pe Facebook, deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, care a solicitat și primit autorizația din partea Primăriei, pentru desfășurarea manifestației, a arătat cum polițiștii au blocat Piața Marii Adunări Naționale și nu permit, fără vreo explicație, instalarea scenei și a echipamentului necesar. 

„Deja a doua zi, noi nu putem instala scena și echipamentul tehnic necesar, pentru evenimentul pe care l-am anunțat din timp, și nu putem să-l pregătim. Toată lumea înțelege că, atunci când vin zeci de mii de oameni, există necesitatea de crea anumite condiții în locul unde urmează să se desfășoare evenimentul. Cu toții înțeleg că fără sunet și microfoane nu putem fi auziți. Nu putem instala nici WC-urile bio, nu nu se permite nimic. Cei din poliție ne spun că cineva de sus le-a dat indicații să nu ne permită să intrăm pe Piața Marii Adunări Naționale. Toate persoanele implicate în organizarea evenimentului sunt supuse presiunilor, sunt intimidate”, a spus Marina Tauber.

Deputatul Marina Tauber le-a atras atenția oamenilor legii că va depune plângere pe numele lor pentru acest abuz și i-a avertizat că vor purta răspundere personală. De asemenea, ea i-a anunțat pe toți cetățenii care vor să iasă în stradă, ca să-și exprime nemulțumirea, să nu renunțe la intenția, deoarece protestul va avea oricum loc.  

„Noi oricum vom găsi soluții, dacă va trebui, vom vorbi prin portavoce, dar ceea ce se întâmplă ne demonstrează că trăim într-un stat capturat, unde și poliția, și justiția și toate organele de drept sunt uzurpate de Maia Sandu și actuala putere”, a spus deputatul Marina Tauber.

Tot astăzi, în Piața Marii Adunări Naționale, urma să aibă loc, începând cu ora 15:00, un concert dedicat Zilei Absolventului, la care au fost invitați să participe mai mulți artiști renumiți din Rusia, printre care și Filip Kirkorov și Egor Kreed. Concertul se află însă sub semnul întrebării, deoarece nu se poate desfășurat fără scenă și tot echipamentul necesar.

loading...

Comments are closed.