BREAKING NEWS // CEC este obligată să verifice dacă Maia Sandu face agitație electorală pentru PAS

Magistrații de la Curtea Supremă de Justiție au menținut decizia Curții de apel Chișinău, care a obligat Comisia Electorală Centrală să examineze solicitarea Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, care susține că Partidul Acțiune și Solidaritate foloseşte imaginea preşedintei Maia Sandu în campania electorală. În aceste condiții, recursurile depuse de către CEC și PAS au fost respinse. Decizia de astăzi, 1 iulie, este irevocabilă, scrie tv8.md

„Se menține hotărârea din 17 iunie 2021 a Curţii de Apel Chișinău în cauza de contencios administrativ la acţiunea depusă de către Blocul Electoral al Comuniștilor şi Socialiștilor împotriva Comisiei Electorale Centrale, terț Partidul Politic „Partidul Acţiune şi Solidaritate” cu privire la anularea răspunsului nr. CEC8/4175 din 12 iunie 2021 şi obligarea examinării contestației”, se arată în hotărâre.

Colegiul Civil al CSJ consideră „legale și întemeiate concluziile primei instanțe în privința temeiniciei acțiunii depuse de către Blocul Electoral al Comuniștilor şi Socialiștilor și necesității obligării Comisiei Electorale Centrale să examineze în fond, în ședință, contestația depusă de către Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor împotriva acțiunilor concurentului electoral Partidul Politic „Partidul Acţiune şi Solidaritate”.

De asemenea, instanța de recurs menționează că criticele expuse în cererile de recurs de către Comisia Electorală Centrală şi de către Partidul Politic „Partidul Acţiune şi Solidaritate” sunt lipsite de substanță, de suport factologic și legal, iar Curtea de Apel Chişinău, ca instanță de fond a examinat corect cauza, pronunțând o hotărâre legală şi întemeiată. „Prin urmare, la caz, nu există circumstanțe care ar face instanţa de recurs să ajungă la o altă concluzie decât instanța inferioară”, se mai arată în decizia colegiului.

Pe 17 iunie curent, Curtea de Apel Chișinău obligă Comisia Electorală Centrală să examineze contestația depusă de Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor prin care susține că Partidul Acțiune și Solidaritate foloseşte imaginea preşedintei Maia Sandu în campania electorală.

Precizăm că anterior, CEC a restituit solicitarea reprezentanților Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, menționând că s-a constat că examinarea acesteia nu ține de competența comisiei.

„Prin urmare, potrivit art. 72 (1) din Codul electoral, că restituim contestația pentru a fi depusă direct la instanță”, se arata în răspuns.

În sesizarea pe care au depus-o la CEC, membrii Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor au solicitat ca PAS să primească un avertisment pentru că a folosit imaginea șefei statului și să fie obligat să lichideze stocul de ziare electorale.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share