Alte știri

BREAKING NEWS // Consiliul Concurenței condamnă difuzarea Raportului de investigație privind presupusele încălcări de pe piața petrolieră

Pinterest LinkedIn Tumblr

În contextul informațiilor din spațiul public referitor la raportul de investigație privind presupusele încălcări de ordin concurențial pe piața produselor petroliere, Consiliul Concurenței intervine cu următoarele precizări.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Consiliul Concurenței condamnă acțiunile arbitrare și ilicite de difuzare a raportului de investigației în mass-media, context în care a sesizat organele de ocrotire a normelor de drept, în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor pe caz.

Toate acțiunile Consiliului Concurenței sunt ghidate de respectarea procedurilor și termenelor conform Legii concurenței nr. 183 din 11.07.2012.

Actualmente dosarul este la etapa exercitării dreptului de apărare a părților, și anume examinarea de către echipa de investigație a observațiilor prezentate (cca 400 file) și întocmirea tabelului de divergențe, precum și eventual desfășurarea audierilor părților.

Urmare, Plenul Consiliului Concurenței va adopta o decizie pe caz, care va fi un act administrativ public, pasibil controlului judiciar.

Consiliul Concurenței reiterează disocierea de orice informație pe caz apărută în spațiul public până la adoptarea unei decizii în acest sens, legale și motivate.

Amintim că raportul de investigație privind presupusele încălcări de ordin concurențial pe piața produselor petroliere a fost publicat în presa apropiată PAS și președintelui Maia Sandu, iar difuzarea acestuia ar putea duce la acțiuni privind distrugerea intenționată a probelor din cadrul companiilor petroliere vizate.

loading...

Comments are closed.